Treceți la conținutul principal

Comunicatul Biroului executiv al LADPM din 28 ianuarie 2019


            Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca astazi, luni, 28 ianuarie la ordinul minstrului apararii nationale, o delegatie s-a  deplasat la Casa de pensii sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne pentru a constata motivul care a condus la aplicarea diferentiata in MApN si MAI a prevederilor Legii 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, potrivit carora cuantumul brut al soldelor de functie a cadrelor militare a fost majorat cu 15% incepand cu data de 30.06.2017, coroborat cu art. alin (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
            Din delegatie au facut parte urmatorii:
            - dl.gl.bg.(rz) Jipa Costica - pensionar militar (Casa sectoriala a MApN) fost Contabil sef la STS;
            - dl. Gachi David - secretarul general al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari;
             - dl. col. Lucan Dragos - director in DFC a Ministerului Apararii Nationale - ca reprezentant al dl ministru Gabriel Les.
            Delegatia a fost primita de directorul Casei de pensii sectoriala a Ministerul Afacerilor Interne dl. chestor de politie dr. Lucian-Ioan Muntean.
            In urma discutiilor a rezultat ca interpretarea data prevederilor legislative de catre Casa sectoriala de pensii a MAI a condus la emiterea unor acte normative de aplicare proprii si ca se va trimite un exemplar si la Cabinetul minstrului apararii nationale dupa ce se va primi o solicitare oficiala, scrisa de la aceasta institutie.
            Liga a comunicat deja acest lucru la Cabinetul minstrului apararii nationale urmand ca dl col. Lucan Dragos sa intocmeasca si sa prezinte spre semnare adresa respectiva.
            Dupa primirea normativelor dl Gabriel Les, ministrul apararii nationale va dispune specialistilor din subordine sa analizeze comparativ cele doua modalitati de aplicare a legii, normele emise de MAI si modalitatea de aplicare utilizata de Casa de pensii sectoriala a MApN urmand ca in functie de concluziile rezultate sa dispuna in consecinta.
            Mentionam ca Liga, prin reprezentantii sai specializati in domeniu va participa la activitatea de analiza.   
            Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor.       
Semneaza
Secretar general - Gachi David


Comentarii

  1. Ma bucur sa vad ca cei de la MApN si MAI colaboreaza, sper eu , ca aplicarea legislatiei pensionarilor militari sa fie unitara.Am fost profund mihnit cind pensionarii militari din MAI am fost nedreptatiti prin neprimirea drepturilor banesti fata de cei din MApN si alte structuri militare.Ma intreb ce a fost in capul celui ( Celei) care a facut aceste diferente; probabil NIMIC; corespondind cu f.multi colegi din tara, am aflat nemultumirea lor si adresarea conducerii MAI si a celor ce se afla la putere acum, a unor injurii , care nu le pot reda.Oare ce au facut organele SRI ??, nu a informat guvernantii ??, ma indoiesc, sigur a informat acolo unde trebuie, dar acesti civili de la putere nu stiu cum e sa fi militar timp de 30--35 de ani, la dispozitia statului 24 de ore din 24 .Si acum noi cei din MAI sa fim stigmatizati.Mai sper sa fim respectati, chiar daca am ajuns pensionari.ADRIAN FILER(HUNEDOARA).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate omul in uniforma, indiferent de structura careia apartine nu mai are in societate prestanta pe care o avea odata. Cand vezi pensionarii militari umiliti, cand vezi cadre active din MAI umilite in timp ce-si exercita atributiunile functionale, cand vezi jandarmi purtati prin judecati pentru ca au executat ordinele primite de la sefi, cand vezi militari activi salarizati precum muncitorii necalificati, cand vezi seful Ostirii salarizat ca un balerin (si sa nu credeti ca as avea ceva cu acestia) ce poti sa mai zici. Poti sa zici un singur lucru - ca cei cateva sute de mii de astfel de militari nu pot sa aduca atatea voturi incat sa-i determine pe decidentii politici sa-i aprecieze asa cum merita pentru ceea ce fac si ceea ce au facut si nu dupa capitalul politic pe care il pot aduce. Da, este dureros mai ales pentru noi dar si mai dureros este ca nici noi, pensionarii militari constienti de aceste lucruri nu reusim sa ne unim ca, fiind mai multi ce-l putin sa le impunem un pic de respect.

      Ștergere
    2. In 2011-2012 cind s-au modificat grupele de munca in favoarea pensionarilor, in mod similar, MAI si serviciile au aplicat acele modificari iar MApN nu au vrut sa aplice prevederile clasificate la acea vreme. Cirtita atunci era vestitul Dumitru Seserman care a preferat sa-si avanseze soferul mac la subofiter grad adjutant fara liceu. Cautati cirtita si in cazul de fata.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr