Treceți la conținutul principal

Comunicatul Biroului executiv al LADPM din 28 ianuarie 2019


            Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca astazi, luni, 28 ianuarie la ordinul minstrului apararii nationale, o delegatie s-a  deplasat la Casa de pensii sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne pentru a constata motivul care a condus la aplicarea diferentiata in MApN si MAI a prevederilor Legii 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, potrivit carora cuantumul brut al soldelor de functie a cadrelor militare a fost majorat cu 15% incepand cu data de 30.06.2017, coroborat cu art. alin (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
            Din delegatie au facut parte urmatorii:
            - dl.gl.bg.(rz) Jipa Costica - pensionar militar (Casa sectoriala a MApN) fost Contabil sef la STS;
            - dl. Gachi David - secretarul general al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari;
             - dl. col. Lucan Dragos - director in DFC a Ministerului Apararii Nationale - ca reprezentant al dl ministru Gabriel Les.
            Delegatia a fost primita de directorul Casei de pensii sectoriala a Ministerul Afacerilor Interne dl. chestor de politie dr. Lucian-Ioan Muntean.
            In urma discutiilor a rezultat ca interpretarea data prevederilor legislative de catre Casa sectoriala de pensii a MAI a condus la emiterea unor acte normative de aplicare proprii si ca se va trimite un exemplar si la Cabinetul minstrului apararii nationale dupa ce se va primi o solicitare oficiala, scrisa de la aceasta institutie.
            Liga a comunicat deja acest lucru la Cabinetul minstrului apararii nationale urmand ca dl col. Lucan Dragos sa intocmeasca si sa prezinte spre semnare adresa respectiva.
            Dupa primirea normativelor dl Gabriel Les, ministrul apararii nationale va dispune specialistilor din subordine sa analizeze comparativ cele doua modalitati de aplicare a legii, normele emise de MAI si modalitatea de aplicare utilizata de Casa de pensii sectoriala a MApN urmand ca in functie de concluziile rezultate sa dispuna in consecinta.
            Mentionam ca Liga, prin reprezentantii sai specializati in domeniu va participa la activitatea de analiza.   
            Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor.       
Semneaza
Secretar general - Gachi David


Comentarii

 1. Ma bucur sa vad ca cei de la MApN si MAI colaboreaza, sper eu , ca aplicarea legislatiei pensionarilor militari sa fie unitara.Am fost profund mihnit cind pensionarii militari din MAI am fost nedreptatiti prin neprimirea drepturilor banesti fata de cei din MApN si alte structuri militare.Ma intreb ce a fost in capul celui ( Celei) care a facut aceste diferente; probabil NIMIC; corespondind cu f.multi colegi din tara, am aflat nemultumirea lor si adresarea conducerii MAI si a celor ce se afla la putere acum, a unor injurii , care nu le pot reda.Oare ce au facut organele SRI ??, nu a informat guvernantii ??, ma indoiesc, sigur a informat acolo unde trebuie, dar acesti civili de la putere nu stiu cum e sa fi militar timp de 30--35 de ani, la dispozitia statului 24 de ore din 24 .Si acum noi cei din MAI sa fim stigmatizati.Mai sper sa fim respectati, chiar daca am ajuns pensionari.ADRIAN FILER(HUNEDOARA).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din pacate omul in uniforma, indiferent de structura careia apartine nu mai are in societate prestanta pe care o avea odata. Cand vezi pensionarii militari umiliti, cand vezi cadre active din MAI umilite in timp ce-si exercita atributiunile functionale, cand vezi jandarmi purtati prin judecati pentru ca au executat ordinele primite de la sefi, cand vezi militari activi salarizati precum muncitorii necalificati, cand vezi seful Ostirii salarizat ca un balerin (si sa nu credeti ca as avea ceva cu acestia) ce poti sa mai zici. Poti sa zici un singur lucru - ca cei cateva sute de mii de astfel de militari nu pot sa aduca atatea voturi incat sa-i determine pe decidentii politici sa-i aprecieze asa cum merita pentru ceea ce fac si ceea ce au facut si nu dupa capitalul politic pe care il pot aduce. Da, este dureros mai ales pentru noi dar si mai dureros este ca nici noi, pensionarii militari constienti de aceste lucruri nu reusim sa ne unim ca, fiind mai multi ce-l putin sa le impunem un pic de respect.

   Ștergere
  2. In 2011-2012 cind s-au modificat grupele de munca in favoarea pensionarilor, in mod similar, MAI si serviciile au aplicat acele modificari iar MApN nu au vrut sa aplice prevederile clasificate la acea vreme. Cirtita atunci era vestitul Dumitru Seserman care a preferat sa-si avanseze soferul mac la subofiter grad adjutant fara liceu. Cautati cirtita si in cazul de fata.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Punct de vedere OUG 59/2017

Punct de vedere privind,
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu
PL-x nr. 310/2017
Situaţia actuală
20.12.2017. Retrimis înapoi pentru raport suplimentar la Comisia pentru muncă şi protecţie socială.
Ordonanța de urgență nr. 59/2017 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu
Text publicat în M.Of. al României. În vigoare de la 07 august 2017
Motivare:
Luând în considerare prevederile Programului de guvernare 2017-2020 referitoare la necesitatea asigurării și respectării principiului echităţii pentru pensionari, …
Prin urmare, în vederea evitării unei grave atingeri aduse principiilor echităţii și egalităţii de tratament între asiguraţii sistemului de pensii, dar şi pentru evitarea unor cheltuieli semnificative din bugetul de stat se impune adoptarea unei soluţii imediate, prin modificarea actelor nor…

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privirea se i…