Treceți la conținutul principal

Exemplu de... mobilizare



De ceva vreme circula prin media o poveste... pentru ca doar o poveste este ce se intampla cu amentintarea care apasa asupra pensiilor magistratilor.
Sa ma explic...
De-a lungul vremii, in preajma alegerilor toti cei care... "se invarteau" in zona puterii cu dorinta apriga de a pune mana pe ea descopereau si aruncau "pe piata" solutia ideala de a echilibra situatia veniturilor "bugetarilor" fie ei pensionari sau nu si anume "anularea pensiilor speciale".
Buna idee... dar, din pacate o utopie...
Si daca pentru unele categorii profesionale beneficiare ale unor "recompense" acordate de societate pentru restrictiile, privatiunile, limitarile si altele de acest gen indurate si suportate in perioada anterioara pensionarii unii politicieni chiar au reusit sa faca ceva, vezi perioada anilor 2010, pentru magistrati nu s-a intamplat niciodata nimic.
Evident ca sunt mai multe explicatii pentru asta...
Unii mai hatrii nu le-ar numi... explicatii ci de-a dreptul... dosare...
Si cum au functionat... "explicatiile" cu pricina...?
Foarte simplu...
In secunda urmatoare momentului in care cineva chiar a dorit sa se atinga cumva de pensiile magistratilor  s-a declansat "mobilizarea generala" in randul... "justitiarilor"...
Si tot arsenalul posibil si imposibil aflat la dispozitia acestora a fost aruncat in lupta...
Mass media a prezentat de dimineata pana seara pe toate caile "actiunile infricosatoare" comise de magistrati... explicatia e simpla... mai toti "mogulii media" au "scheleti" prin dulapuri iar umbra unui dosar penal dezleaga limbile comentatorilor media mai ceva decat un accident tragic transmis in direct iar daca media vuieste de cat de rau ne este ca judecatorii nu vor mai judeca borfasii si nu o sa-i mai bage la "mititica" cum sa le tai pensiile...?
Sau daca au iesit grefierii pe scarile tribunalelor si nu mai are cine sa scrie si sa citeasca in instante cum sa le tai pensiile...?
Si nu de putine ori chiar judecatorii s-au suit pe aceleasi scari avand insa grija sa strige ca ei nu fac greva pentru ca nu au voie...
Dar nu-i asta totul...
Din treapta in treapta, eventualele acte normative emise de catre cei in drept sunt judecate si iar judecate din instanta in instanta pana ajung... colo sus la CCR, eslonul lor superior...  si acolo...PAS...
Pai cum asa, pai da... doar e putere in stat si gata...
Altfel spus ar trebui sa fim bucurosi ca nu si-au hotarat dublarea pensiilor pentru ca... chiar le sta la indemana...
O fi bine, o fi rau...
Ca judecatorul trebuie sa aiba mintea si inima libere de orice influienta externa atunci cand imparte dreptatea este evident dar cati dintre ei sunt in stare de asa ceva...?
E drept ca exista si cateva exceptii notabile despre care am mai auzit pe ici si pe colo dar in rest...
Pai mai oameni buni... haideti sa le dam si salarii si pensii si tot ceea ce le mai doreste inima dar cu o conditie... cine e prins cu"ocaua mica" sa piarda tot... si salariu si dreptul la pensie si in mod deosebit dreptul de a mai lucra vreodata in bransa. pentru ca de fiecare data cei prinsi calcand stramb fie se pensioneaza fie se metamorfozeaza peste noapte in... avocati de succes...       
Pai de ce unui medic care... "calca pe alaturi" i se poate lua dreptul de practica?
Sau unui sofer care face... nefacute poti sa-i iei volanul pentru ani buni sau chiar pentru totdeauna?
Si tot asa ca mai sunt multe astfel de meserii?
Ei, dar in bransa asa ce va nu e posibil...
Cred ca la asta ar trebui sa se gandeasca ceva mai mult cei care ne dau legi...
Dar trecand peste toate acestea si recunoscand totodata ca rolul lor in societate este unul strict necesar si determnant pentru bunul mers al acesteia nu putem sa nu remarcam impecabila lor organizare in a declansa o "mobilizare generala" pentru as-i apara drepturile iar cel mai de remarcat este faptul ca la dumnealor nici un pensionar nu a "iesit la lupta", totul si toate au fost facute de "ACTIVI"...
Stimati camarazi militari mai tineri... priviti si luati aminte cum se face o..."mobilizare pentru apararea drepturilor", priviti cum acesti oameni au inteles ca trebuie sa-si apere viitorul, priviti cum actioneaza toti exact dupa un "plan de mobilizare"  foarte bine pus la punct pentru as-i asigura niste...  "batraneti linistite"...
Da, priviti si luati exemplu...  

Gachi David

Comentarii

  1. Un aspect demn de luat in seama este acela al conflictului de interese creat la CC, atunci cand propriile interese ale magistratilor sunt puse in balanta...tot de acestia. Ori, ar fi de bun simt ca, cel putin in aceste spete, "judecatori" sa fie alte categorii socio-profesionale. Din acest punct de vedere (si nu numai) Constitutia prezinta grave lacune, dorite de altfel a fi asa din moment ce a fost gandita tot de onorabilii magistrati. Toate celelalte puteri ale statului roman sunt practic sub papucul judecatorilor, ceea ce iese flagrant din normalitatea democratiilor moderne.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vă salut și mă bucur că am din nou ocazia sa vă citesc domnule Gachi.
    Nu stiu daca mi-se pare dar parca observ o usoara antiteza in tonul in care este scris prezentul articol cu cel precedent.

    Insa ce doresc sa va spun este ca magistrati nu prea au restrictii, in afara de restrictia de a desfasura alte activitati care sa le aduca profituri suplimentare (exceptie fiind aceea de a fi actionari) nu au alte restrictii, deci pot face oricând greva pentru aparare drepturilor financiare sau de alta natura, pot vorbi oricând in public despre orice, mai putin despre doasarele aflate pe rol (sa zicem ca ar fi un fel de confidentialitate in privinta ”starii pacientilor” ca in cazul medicii), în rest au toate drepturile din lume, chiar in plus au si o multime de beneficii cat sunt in activitate si chiar dupa ce ies la pensie.

    Militarilor ACTIVI le este interzis prin lege sa se asocieze in organizatii pentru protejarea drepturilor, le este interzis sa faca greva sau sa protesteze, le este interzis sa vorbeasca in public despre problemele de serviciu indiferent de natura acestora si multe alte restrictii... in plus dupa ce ies la pensie militari raman cu o parte din obligatii si cu doua drepturi (care si acestea pot fi retrase), ”dreptul de a purta uniforma” si ”dreptul la pensie” care se pare ca a devenit optional din punctul de vedere al unora.

    Sa ne amintim ca atunci când magistrati si-au creat prin ”statutul magistratilor” dreptul la pensie altfel decat pe contributivitate s-au asimiliat cu militarilor pentru a beneficia de pensie altfel decat pe contributivitate motivând ca ... si ei ca si militarii au aceleasi constrangeri, lucru total fals, singura constrangere fiind, asa cum am spus mai devreme, aceea de nu putea desfasura alte activitati care sa le aduca beneficii financiare.

    Sa ne amintim ca dupa ce a aparut OUG 59/2017 si pensiile viitoare ale militarilor activi au fost diminuate la 58% din solda lunara, moralul acestora fiind profund afectat, magistrati au hotarat ca este corect, deoarece dreptul la pensie nu este incalcat, intrucat nu este anulata pensia aceasta existând in continuare, insa ”legiuitorul” poate stabili cuantumul acesteia in functie de posibilitati si situatia economiei si dreptul consitutional la pensie nu este afectat.

    Da, putem spune ca o reducere a pensiei militare de la 100% la 58% din solda lunara nu e o reducere mare e doar o injumatatire.
    Ce ar insemna pentru magistrati o reducere a pensiei avand in vedere ca ei beneficiaza de o pensie reprezentata din 80% din salariul brut din ultima luna + 7 indemnizatii de incadrare la care se adauga cate 1% pentru fiecare an lucrat peste 5 de ani (art. 81 din Legea 303/2004 privind statutul magistratilor), remarcati cumva cam cate salarii intra in pensia unui magistrat ???

    Acum când lor li-se aplica exact aceiasi metoda, ei fac greva si protesteaza, spunănd ca le este afectat dreptul constitutional la pensie si le este afectata independenta. Si atunci intreb eu magistratii umbla cu ”ocaua mica”???

    Da, ati remarcat foarte bine, magistrati au pus la punct un ”plan de mobilizare” foarte bun si eficient. Ce nu tineti cont dumneavoastra este ca acest plan a fost executat de magistratii ”activi” nu de cei pensionari, iar exemplul lor nu poate fi urmat deoarece militari nu au acest drept, DREPTUL DE A PROTESTA si DREPTUL DE A-SI APARA DREPTURILE fiindu-le interzis militarilor activi. Iar un ”plan de mobilizare” executat de militari pensionari nu ar avea niciun efect deoarece pensionarii nu conteaza pentru nimeni.

    Trist este ca cei care au atributii prin lege pentru apararea drepturilor militarilor sunt cei care pun umarul sau asista pasivi la desfiintarea acestora:
    - ȘEFUL SMAp;
    - MINISTRUL APARARII;
    - COMANDANTUL SUPREM AL ARMATEI (PRESEDINTELE TĂRII pentru necunoscători).

    TRIST, TRist... foarte trist...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr