Treceți la conținutul principal

COMUNICATUL NR 127

 

Comunicatul Biroului executiv

al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari

Nr. 127 din 21 noiembrie 2020

 

            Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca ieri, 20.11.2020 a avut loc la Tribunalul Bucuresti prima infatisare in dosarul nr. 9719/3/2020 referitor la drepturile ajutoarelor salariale, actiune deschisa de LADPM in numele a 250 de membrii impotriva structurilor din cadrul carora acestia au trecut in rezerva.

            In instanta s-au prezentat juristii institutiilor respective iar membrii Ligii au fost reprezentati de dl. gl. Gropam - presedintele LADPM. Mentionam ca urmare a situatiei sanitare in care ne aflam nu au fost invitati si alti membri ai Ligii pentru a-i fi alaturi dlui. Gropan.

            In instanta jurista SRI a solicitat amanarea dezbaterii motivand ca nu a primit la timp documentatia aferenta dosarului.

            Completul a hotarat amanarea dezbaterii pentru luna ianuarie 2021 si la cererea dlui. Gropan a fost de acord si a aprobat si actualizarea si completarea de catre Liga a tabelelor de participanti la actiune, ca urmare a dezvoltarii ligii in teritoriu.

            Juristii MapN si SRI prezenti la infatisare nu au avut obiectii.

            Avand in vede acest lucru aducem la cunostinta membrilor Ligii care inca nu fac parte din acest dosar si doresc sa devina parte a acestuia sa contacteze presedintii filialelor pe raza carora au domiciliul sau persoanele din Grupurile de coordonare judetene (datele de contact ale acestora se gasesc pe Saitul Ligii - LADPM.RO - butonul FILIALE), acolo unde nu exista filiale si sa le transmita documentele necesare pentru participarea la actiune, respectiv copii dupa CI, un talon de pensie, decizia de pensie - completa si Imputernicirea de preprezentare in instanta, pe numele dlui gl Gropan - este vorba de ultima forma a imputernicirii, cea cu caracter general.

            Pentru judetele in care nu exista inca nici filiale nici grupuri de coordonare, doritorii se vor adresa filialelor sau grupurilor de coordonare din cele mai apropiate judete.

            Avand in vedere timpul foarte scurt avut la dispozitie, volumul foarte mare de munca precum si faptul ca din cauza pandemiei dl. Gropan lucreaza mai mult de unul singur va adresam rugamintea de a nu trimite dosare individual pentru ca nu vor fi luate in considerare iar filialele sa completeze corect si complet tabelele aferente - in format electornic - care vor insoti dosarele..

            Pot opta pentru participarea la actiune si ceilalti pensionari militari care inca nu sunt membrii ai Ligii - pentru acestia alaturi de celelalte documente mentionate mai sus dosarul va trebui sa cuprinda si Cererea-Adeziune pentru intrarea in Liga.

            Mentionam ca toti participantii la actiune trebuie sa fie cu plata cotizatiei la zi - aceasta este una dintre conditiile pentru a avea statutul de membru al Ligii.

            Termenul pana la care se pot depune documente la filiale/grupuri de coordonare - 10 decembrie 2020.

            Termen de expediere, centralizat, a dosarelor a tabelelor catre dl. gl. Gropan - 17 decembrie 2020.

            ATENTIE!!! - termenele nu pot fi depasite - dosarele ajunse la Bucuresti dupa data de 20 decembrie 2020 nu vor mai putea fi parte la actiune.         

            Reamintim cine poate face parte din aceasta actiune - toti pensionarii militari, indiferent de structura de la care au trecut in rezerva pensionati in perioada 01.01.2011 - data de intrare in vigoare a Legii 284/2010 respectiv 01.07.2017 - data intrarii in vigoare a Legii nr. 153/2017.

            Referitor la unele dintre celelalte actiuni intentate de Liga si aflate pe rolul instantelor va aducem la cunostinta urmatoarele:

             Avand in vedere pozitia completelor de judecata de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de apel Bucuresti referitor la sustinerea exceptiei de actiune in constatare, in dosarul nr.2265/2/2019 (actiunea impotriva Guvernului pentru cele trei ordonante care au modificat Legea 223/2015), desi a fost declarata intentia noastra de recurs, am hotarat sa nu depunem cerere de recurs, sa renuntam la actiune, intrucat exista pericolul sa pierdem si atunci nu mai aveam posibilitatea de interventie pe temele pensiei suplimentare si OMM, considerandu-se lucrul judecat. Aceeasi situatie fiind si pentru completul de la Curtea de Apel dar, vom cuprinde cele doua probleme, respectiv Scoaterea OMM-ului si a Pensiei suplimentare din cuantumul pensiei calculate in cadrul dosarului pe care il avem acum in pregatire, respectiv cel cu actualizarea Soldei de grad.

            Membrii Ligii dar si ceilalti pensionari militari care inca nu sunt membrii ai Ligii care NU AU TRIMIS INCA documentele pentru actiunea referitoare la Solda de grad si doresc sa devina parte la proces vor proceda intocmai cum am mentionat mai sus ca trebuie procedat pentru actiunea cu salariile compensatorii, termenele sunt aceleasi( ATENTIE!!! Cei care au trimis deja documentele pentru Dosarul referitor la Solda de grad nu mai este nevoie sa trimita altele).

            ATENTIE - Cei care doresc participarea la ambele actiuni VOR COMPLETA SI TRIMITE DOUA DOSARE numai Cererile-Adeziune si dovada acitarii cotizatiilor se vor completa intr-un singur exemplar.

            Referitor la dosarul nr.15171 /3/2020 privind salariul minim brut – HG.nr 1/2017:

            - a avut termen 08.10.2020 fiind gresit respins pe lipsa calitatii procesuale.

            - astazi s-a primit si motivarea instantei, motivare care nu are nicio legatura cu realitatea si cu prevederile legii drept pentru care s-a facut deja apel si garantat procesul se va depune pe rol, Liga avand evident calitate procesuala activa lucru exprimat explicit in OG nr.137.2000 si in Legea 502/2004.

            - avand in vedere ca solutia a fost data de acelasi complet C6 ca la 2265/2/2019 pe viitor la orice actiune vom recuza acest complet care s-a antepronuntat dar in cursul saptamanii viitoare vom sesiza Sectia de investigare a infractiunilor in justitie -SIIJ precum si Sectia de judecatori a Consiliului superior al magistraturii - CSM. Documentul este deja in lucru.

            Pentru aceasta actiune in acest moment nu se mai pot alatura intervenienti.

Referitor la dosarul nr.15173/3/2020  - privind 5% va reamintim ca avem termen  pe 03.12.2020.

             Nici pentru aceasta actiune in acest moment nu se mai pot alatura intervenienti.

            Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor

    

Semneaza

Presedinte - Nicolae Gropan

Secretar general - Gachi David

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr