Treceți la conținutul principal

Acuzatiile unui serior (II)

 

VA ACUZ... CONTINUARE
Va acuz domnule ministru, domnilor secretari de stat , domnilor sefi ai structurilor din Ministerul Apararii Nationale ca in loc sa vegheati la respectarea democraţiei constituţionale, asa cum va cere art.118 din Constitutie, ati pornit un razboi deschis impotriva pensionarilor militari, in special impotriva celor scosi din sistem pentru ca Romania sa indeplineasca criteriile de aderare la NATO. Am sperat ca intamplarile negre ale perioadei 2008-2010 nu se vor mai repeat. Recunosc ca m-am inselat. Se repeta acum si la un nivel si mai pervers.Sunt convins ca nu cunoasteti dimensiunile reale ale democratiei constitutionale, aveti insa consilieri, o ditamai Directie juridica, oare nici ei nu cunosc conceptul respectiv? Sau si mai grav, cunoasteti dar intr-un dispret total procedati cum ,,vrea muschiul meu”. Pornind de la prezumtia de nevinovatie, ca nu cunoasteti (desi juridic necunoasterea nu este o cauza atenuatoare ci, la functii de conducere este element agravant), imi permit sa va reamintesc:
Democratia este un sistem de guvernare caracterizat prin participarea cetatenilor la procesul de conducere.Acest regim politic se defineste prin: - separatia puterilor in stat ; - alegeri libere ; - pluralism ; - respectarea drepturilor si libertatilor oamenilor; - domnia majoritatii si protectia minoritatiilor.
Cuvantul DEMOCRATIE a fost pentru prima data folosit in urma cu aproximativ 2500 ani si provine din limba greaca in care "demos" inseamna popor, iar "kratos" inseamna putere. Prin democratie se intelege puterea poporului, conducerea poporului de catre popor. Democratia a aparut in Atena in secolul al VI - lea inainte de Hristos si a cunoscut o dezvoltare deosebita in secolul urmator, in timpul lui Pericle. Adunarea poporului este alcatuita din chiar societatea in totalitatea ei, exceptie facand sclavii, femeile si strainii, care nu erau considerati cetateni. Adunarea putea decide prin majoritate simpla asupra oricarei probleme de interes public. Judecatile se tineau in fata unor jurii alcatuite din 501 de membri, care luau hotarari tot prin vot majoritar.
Cum garanteaza Armata democratia constitutionala in Romania? Cum va indepliniti dumneavoastra obligatiile ce va revin in calitate de ministru, deci sef politic al Armatei in respectarea intocmai a Constitutiei Romaniei? Cum se reflecta in activitatea dumneavoastra cerinta de a veghea si impune respectarea drepturilor si libertatilor oamenilor? Oare cultivarea ,,consultarilor” cu structuri asociative ,,consultative pentru asociatii respectivi” nu pentru decidentii politici , in detrimental structurilor constituite legal, pe baza dreptului constitutional la libera alegere, inseamna cultivarea democratiei? Oare in conceptia dumneavoastra in Armata ordinele date de un ministru de o culoare politica nu mai sunt valabile sub mandatul altui miniastru de alta culoare ploitica? Sau, copiati intocmai modul de actiune al sefului dumneavoastra , comandantul constitutional al Armatei care dupa partidul si guvernul meu vrea sa aiba ,,poporul meu si armata mea”. Vreti sa aveti Armata dumneavoastra active si in rezerva, structurile asociative ale dumneavoastra, intr-un cuvant neacademic de aplaudacii dumneavoastra?
Domnule ministru, art.40 din Constitutia Romaniei , referitor la dreptul de asociere prevede:
(1) Cetatenii SE POT ASOCIA LIBER in partide politice, in SINDICATE, in patronate si in ALTE forme de asociere.

(2) Partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, MILITEAZA IMPOTRIVA PLURARISMULUI POLITIC, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei SUNT NECONSTITUTIONALE.

(3) Nu pot face parte din partide politice judecatorii Curtii Constitutionale, avocatii poporului, magistratii, MEMBRII ACTIVI AI ARMATEI, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organica.

Comportamentul, atitudinea si activitatea dumneavoastra , la fel ca presedintele Tarii - comandant constitutional al Armatei si presedintele partidului din care faceti parte de sprijinirea unor organizatii total neconstitutionale sunt in contradictie cu ali.(2) al art.40
Domnule ministru, oare este intamplatoare deplasarea unor cadre militare IN ACTIVITATE, in teritoriu unde ,,discuta” problematica pensiilor militare de stat cu reprezentantii UNOR STRUCTURI ASOCIATIVE ALESE PE SPARANCEANA” fara nici un fel de atrubutii statutare si legale in domeniu in timp ce reprezentantii structurilor legal constituite cu atributii stricte in domeniu si cu reprezentare nationala sunt ,,INTERZISI” LA DISCUTII? Este oare intamplator ca astfel de actiuni au loc tocmai dupa inceperea campaniei electorale? Este intamplator ca incalcand prevederile alin.(3) al art.40 din Constitutie si prevederile Legii 80/1995 cu completarile si modificarile ulterioare folositi militari in activitate pe post de agenti electorali?
Cum apreciati domnule ministru atitudinea sfidatoare a reprezentantilor dumneavoastra in cadrul comisiilor parlamentare care analizeaza initiative legislative cand , impotriva cutumelor de legiferare, prezinta ,,amemdamente” sau puncte de vedere, atributii pe care nu le au? De ce nu va prezentati parerea in punctul de vedere al Guvernului asa cum este normal si legal?
Domnule ministru, inca de acum trei ani, pe 20 noiembrie 2017, e drept ca atunci erati militarul cu cea mai mare functie si cel mai inalt grad in Armata Romaniei, va prezentam,dumneavoastra si fostului ministru Fifor, situatia cu totul si cu totul anormala si anacronica a cuantumului soldei de grad, ramas ,,.inghetat” (ca tot place politicienilor acest termen) la nivelul anului 1999. Erati foarte indignant atunci si mi-ati dat dreptate cand am suatinut ca Armata, ca structura piramidala cu ierarhizare stricta are doua elemente definitorii – FUNCTIA si GRADUL. caracteristice tuturor armatelor din lume? Cred ca imi dati dreptate cand afirm ca pentru militari gradul este un bun dobandit si respectat ca atare.
Cand v-am prezentat situatia ati justificat ca se opune ministrul muncii. Acum cine se opune domnule ministru? Este atributul dumneavoastra sa propuneti o hotarare de guvern in conformitate cu prevederile Legii nr.153/2017, Anexa VI ,art.7 alin. (3) ,,cuantumul soldei de grad/salariului gradului profesional deținut se actualizează proporțional cu evoluția salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, prin hotărâre a Guvernului.” Acum cine v-a mai impiedicat/opus domnule ministru?
Voi continua domnule ministru.

Gl.bg. (r.) NICOLAE GROPAN
Presedinte LADPM

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr