Treceți la conținutul principal

L.A.D.P.M între fapte concrete și reprezentativitate la nivel național

 


          Vă solicit răbdare să citiți tot textul !

          Vă rog să nu folosiți comentarii injurioase !

          În ultima vreme, câțiva "prieteni", colegi de suferință cu noi, toți militarii români, ne întreabă pe un ton de evident reproș, ce am făcut noi, concret, LADPM ul, pentru binele general al tuturor pensionarilor militari ?!

          Paradoxal, aceste întrebări ne sunt adresate pe fondul creșterii substanțiale a numărului de membri și a intensificării acțiunilor de dezvoltare și creaere în întregul teritoriului național a unor noi Filiale județene ale LADPM .

          Tot paradoxal, majoritatea întrebărilor cu această tematică, ne sunt adresate de unii colegi, chiar șefi de filiale ai ANCMRR, structură asociativă care a fost creată și funcționează de 30 de ani, perioadă în care nu a întreprins ABSOLUT NIMIC în folosul respectării drepturilor legitime ale pensionarilor militari !

          Reamintesc tuturor că LADPM ul este, poate, cea "mai tânără" structură asociativă, care funcționează efectiv de mai puțin de 3 ani de zile, adică o perioadă de timp de 10 ori mai mică...

                   PARTEA I

          Cu toate acestea, vă reamintesc tuturor celor care veți citi această postarea câteva elemente definitorii :

          1.LADPM este structura asociativă care s-a dezvoltat în jurul domnului general Nicolae Gropan, cel care, împreună cu unii dintre noi, am tras semnalul de alarmă și "am deschis ochii" președinților celorlalte structuri asociative ale militarilor, dar și a factorilor decidenți asupra nedreptăților legislative care s- au abătut asupra militarilor români.

          În treacăt fie spus, șefii structurilor asociative ( cu excepția SCMD ului) care acum își dau cu cărămida în piept că fac și dreg câte în lună și în stele pentru pensionarii militari, habar nu aveau pe unde se intră în Parlament, la Avocatul Poporului, CNCD, ministerul justiției și în alte instituții publice...ei cunoșteau doar intrarea în incinta MApN...

          Tot LADPM ul a configurat DEZIDERATUL :

          " La grade, funcții, vechime și alte condiții de muncă egale, pensii egale, indiferent de anul pensionării !", deziderat pe care l- am înmânat personal tuturor miniștrilor apărării ( 3 la număr), șefei CSP a MApN, șefului DGFC, șefilor Departamentului Calitatea vieții din MApN și altor personalități parlamentare care ar fi putut face ceva pt. îndreptarea RĂULUI deja săvârșit.

          Oricum, nu din vina noastră cei numiți nu au făcut nimic folositor nouă, pensionarilor militari....

          2.Nu mai detaliez toate protestele și pichetările organizate de către LADPM, amintind doar două dintre ele, primul din fața MApN, când noi eram la protest iar reprezentanții celorlalte structuri asociative se aflau în incinta Camerei Deputaților și negociau cu Olguța Vasilescu & comp. pensiile militare ( pe șleau spus, negociau cu diavolul intrarea în RAI...).

          Al doilea protest a fost desfășurat la Bruxelles, în fața sediilor NATO și UE.

          3.Datorită OSTILITĂȚII manifestată în mod evident, direct și abrupt de către ANCMRR, AORR și ROMIL la adresa LADPM, a refuzului lor de a participa la acțiunile de protest organizate de către noi și a evidentei pactizări a acestora cu MApN dar și cu alți vinovați de nedreptățile legislative create, dar și de spiritul autocrat, opac, lipsit total de transparență, în conducerea activităților Forumului de către gen. Băhnăreanu LADPM a hotărât, întâi ca domnul gen. Gropan Nicolae să-și prezinte demisia din funcția de președinte al Forumului, apoi LADPM și-a autosuspendat activitatea din cadrul Forumului.

          Culmea ipocriziei, ulterior tot LADPM ul a fost a acuzat că întreprinde acțiuni în nume propriu și că nu este de acord cu ceilalți, să bată pasul pe loc și să renunțe la acțiunile vehemente în scop revendicativ așa cum doreau "ceilalți" ...

          4. LADPM a conceput, planificat și a organizat înființarea Consiliului Consultativ al Militarilor în Rezervă și în Retragere din MApN.

Datorită ostilității manifestată de cele 3 structuri asociative menționate mai sus, având certitudinea că se vor împotrivi ( ca de fiecare dată...) sau că vor denatura obiectivele și scopurile acestui Consiliu, în faza inițială, LADPM a conceput și desfășurat toate activitățile organizatorice astfel încât, acest Consiliu și-a început activitatea și, chiar dacă acuzele unora ( în special Romilul & comp.) nu se opreau, fiecare structură asociativă și-a desemnat reprezentanții care au participat, de fiecare dată, la ședințe.

          5.În cadrul primei ședințe, domnul Gropan Nicolae i-a prezentat ministrului Leș textul legislativ reparatoriu pentru toată gama de nedreptăți legislative care ne oropsesc zilele tuturor.

          6. Din acest moment, ANCMRR împreună cu AORR și ROMIL, au declanșat un adevărat RĂZBOI AL ORDONANȚELOR!

          Probabil, sesizând ei, în mintea lor plină de trufie, cum că, LADPM ul "le va lua caimacul" (😀), au declanșat un concurs de texte legislative, care mai de care mai alambicate, "mai asumate", mai ferchezuite și mai trăsnite, nu conta cum erau, conta doar să nu fie cumva inițiativa legislativă a LIGII !

          Vroiau ei, să pozeze cu orice chip, în SALVATORII PENSIONARILOR MILITARI !

          Și uite așa, cu aportul substanțial al colegului nostru Virgil Bălăceanu și al ciracului său Monac, în loc să se lucreze pe textul inițial al domnului Gropan care, chiar dacă nu ar fi fost perfect dar ar fi putut fi îmbunătățit, cu voia sau fără voia lor, a celor trufași și doritori de glorie nepieritoare(🥺), au reușit să pună la dispoziția altor doi DORITORI DE GLORIE ELECTORALĂ, Leș și Ciucă, frânturi de texte cu miros rânced politic pentru ca aceștia, prin "uneltele lor", să formuleze alte 2 texte legislative, cică REPARATORII...

          7.Numai că, noi, LADPM, în loc să renunțăm, am formulat cu mintea sclipitoare a generalului nostru, Gropan Nicolae, textul PLX ului 221 și am reușit să îi convingem pe domnii Mocioalcă și Lupescu L Dumitru, primul președintele și cel de al 2 lea secretarul Comisiei de apărate din Camera Deputaților, să își asume și să introducă pe circuitul legislativ acest proiect PLX 221 .

          După ce acest PLX 221 a primit câteva avize pozitive, la un moment dat, din motive obscure, "cineva" a renunțat la a-l mai sprijini...

          MENȚIUNE : PLXul 221, în pofida caracterului său, profund și incontestabil reparatoriu și a faptului că am cerut în mod expres și civilizat domnilor Băhnăreanu, Bălăceanu, Roșu, Bălu dar și ministrului Ciucă să îl sprijine, a fost privit cu aceeași ostilitate de neînțeles, cei numiți aducându- și o contribuție hotărâtoare la apariția PLX ului 199 și la desfășurarea sarabandei amețitoare de amendamente și discuții, negocieri și alte alea, toate cu același miros rânced de campanie electorală scârbavnică...totul cu o finalitate jalnică de   Sfântul   Așteaptă😰...

          Cam asta, pe foarte, foarte scurt a făcut LIGA în ultimii 2 ani și ceva.

          REZULTATUL acțiunilor noastre a fost și este grav afectat de acțiunile de împotrivire, infatuate și dictate de orgoliile de neînțeles ale celor menționați care, ÎN MOD EVIDENT, nu sunt afectați decât într- o infinit mai mică măsură decât noi, cei mulți și oropsiți !

                   PARTEA a II a

          În ideea în care, LIGA este privită cu ostilitate tocmai de către cei care nu au făcut nimic pentru repararea nedreptăților legislative care ne întunecă zilele, noi ne-am hotărât ca, în paralel cu desfășurarea și în continuare a acțiunilor revendicative, să ne consolidăm reprezentativitatea în întreaga țară, astfel încât, devenind o forță reală, glasul nostru, multiplicat cu tăria vocilor zecilor de mii de camarazi oropsiți, să poată fi auzit de către cei îndriduiți să repare RĂUL deja făcut.

          Numai în ultimile 10 zile, liderul nostru, domnul Gropan Nicolae, s-a deplasat la Tg.Jiu, Craiova, Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Arad și Timișoara unde a participat la constituirea noilor Filiale Județene ale LADPM.

          Urmează Moldova !


Viorel Gligor

Comentarii

  1. Le fuge pământul de sub picioare,nu mai au timp de petreceri și sforarii.Probabil vor renunța și la tinichelele din piept .Roata morii se-nvarteste.Cine știe ,poate vor urma și câteva dosare penale.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

Scrisoare deschisa adresata domnului profesor Dancu

  In primul rand imi cer scuze ca m-am adresat cu… “domnule profesor” dar in conceptia mea nu poate exista o comparatie intre nobila meserie de “profesor” si impostura pozitiei politice ministeriale. Evident ca pot exista si exceptii dar, din pacate spatiul carpato-danubiano-pontic este ocolit de astfel de exceptii… Pentru a nu va introduce in complexitatea problemelor cu care se confrunta Ostirea romana astazi probleme cu care indiferent de cat de bine intentionat ati fi dumneavoastra nu aveti cum sa…rezonati o sa ma rezum sa va prezint niste… de-a dreptul anomalii de bun simt, ca sa nu spun legislative la care ar trebui sa cautati dumneavoastra un raspuns si daca il gasiti sa ni-l transmiteti si noua dar… incercati sa documentati problemele in afara stafului dumneavoastra pentru ca istoria contemporana ne arata ca cei care-l inconjoara pe ministru sunt doar oamenii interesului personal asta incluzand si atentia exagerata de a nu-l… deranja pe ministru cu probleme care suporta a

INTAMPLARI SAU CEVA MAI MULT

  INTAMPLARI SAU CEVA MAI MULT Incepand cu data de 01.07.2021 ora 13.00 am fost blocat total, telefoane, adresa e-mai, SMS, Messenger, Wattshap pana azi dimineata la ora 10.00, motiv pentru care nu am putut comunica cu nimeni si nici nu am vazut ce se mai intampla in spatiul virtual. Azi dimineata mare surpriza. Pe una din paginile unui domn ,,deontolog, atotstiutor gasesc in data de 30.06 amenintarea fatisa cu puscaria 3 luni la un an sau amenda la adresa subsemnatului, precum si o actiune grosolana de intimidare, manipulare, dezinformare si dezbinare. ,,Aflăm din Comunicatul nr 28 din data de 25.06.2021, al LADPM, că pe 30 .06 2021, se va judeca și procesul intentat de LADPM împotriva CPS privind cei 5% ( prima minciuna – dosarul 15171/3/2020* se refera la aplicarea HG nr.1/2017 – e impardonabil ca un ,,specialist ” in date exacte sa faca confuzie) care au făcut obiectul celor două procese, ale MAI și MApN, cu Curtea de conturi. Amintesc tangențial faptul că procesul este inutil pen