Treceți la conținutul principal

Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 64 din 14 iunie 2020
          In conformitate cu prevederile statutare referitoare la informarea membrilor proprii in legatura cu evolutia problemelor de interes ale acestora, in particular dar si a tuturor pensionarilor militari, in general, Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta urmatoarele:
          In ziua de miercuri, 17 iunie, ora 10.00 va avea loc intalnirea Biroului executiv al Ligii.
          Urmare a faptului ca sediul Ligii din Str. Sfintii Apostoli nr. 7A a fost retrocedat, prin hotarare definitiva a instantei proprietarului de drept, pana la obtinerea unui nou sediu intalnirile saptamanale ale conducerii Ligii si conducerii Filialei Bucuresti a Ligii se desfasoara la urmatoarea adresa:
          Bucuresti, Bulevardul Unirii nr. 10, Bl. 7B, Etaj 1, Apartament 3 - Reper: Bulevardul numit si "La fantani", in blocul cu Libraria Luceafarul - deasupra acesteia la etajul 1. 
          Aceasta intalnire saptamanala va fi dedicata in intregime colectarii si centralizarii documentelor referitoare la cele doua actiuni care urmeaza sa fie initiate in cel mai scurt timp in justitie.
          Reamintim la ce se refera cele doua actiuni:
          1 - avand in vedere pozitia Curtii de conturi in urma controlului efectuat la Casa de pensii sectoriala a MApN in legatura cu modul nelegal in care aceasta entitate aplica Legea referitoare la drepturilor pensionarilor militari pe care ii are in plata precum si la atitudinea conducerii Ministerului Apararii Nationale in momentul aflarii modului total ilegal in care actioneaza Casa de pensii din subordinea sa Liga pentru apararaea drepturilor pensionarilor militari a hotarat sa deschida actiune in justitie pentru obtinerea drepturilor legale care li se cuvin membrilor sai.
          2 - avand in vedere modul total discretionar in care Guvernul Romaniei a inteles sa aplice prevederile HG1/2017 referitor la modul de schimbare a procedurii de salarizare a personalului din structurile de Aparare, ordine publica si siguranta nationala raportat la salariul minim brut pe Tara aplicandu-l corespunzator numai la categoria politistilor - functionari publici cu statut special -   Liga pentru apararaea drepturilor pensionarilor militari a hotarat sa deschida actiune in justitie pentru obtinerea drepturilor legale care li se cuvin si celorlalti membrii ai sai care nu au beneficiat de corecta interpretare si aplicare a legii.
          Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari are calitate procesuala NUMAI pentru membrii sai ceea ce inseamna ca nu exista costuri banesti pentru membrii sai care se regasesc in aceste actiuni - cel putin in fazele incipiente ale proceselor dar si faptul ca nimeni nu poate fi reprezentat de Liga daca nu este membru al acesteia.
          Reamintim ca miercuri este ultima zi cand camarazii nostrii pensionari militari domiciliati in Bucuresti si in imprejurimi pot veni si sa predea personal documentele.
          Cei care doresc sa vina miercuri la sediul provizoriu al Ligii ca sa depuna documentele trebuie sa procedeze astfel:
          A - sa completeze urmatoarea imputernicire in unul sau doua exemplare in functie de actiunea sau actiunile la care doreste sa fie parte:
IMPUTERNICIRE

Domnule Presedinte,
          Subsemnatul   …………………………. , data nasterii…………………… cod numeric personal ……………………………………….  carte de identitate seria …………. numarul……………………… talon de pensie numarul ……................................  eliberat de  Casa de  pensii sectoriala a  ........., domiciliat  in localitatea…………………….....……. judetul (sectorul)........... str. ……… ……… ……… .... ...........… nr….. bl…... sc………… et……….. ap………… telefon……………… E-mail……………………………, membru al Ligii pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari, doresc sa devin parte in procesul intentat de Liga pentru dobandirea drepturilor legale cuvenite in calitatea mea de pensionar militar pe care o am, drepturi care nu mi s-au acordat in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.  
          In acest sens imputernicesc pe dom nul Gl.bg.(rtr) GROPAN N. NICOLAE - Presedintele Ligii pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari sa ma reprezinte in instanta.
          Mentionez ca o data cu aceasta imputernicire anexez si copia de pe cartea de identitate si de pe talonul de pensie care atesta calitatea mea de pensionar militar.

Data                                                                                              Semnatura
          B - sa aduca imputernicirea sau imputernicirile (in functie de numarul actiunilor la care doreste sa participe), in original,  insotite de copiile dupa cartea de identitate si talonul de pensie (pentru fiecare imputernicire cate un rand de copii - sunt doua dosare distincte!)
          C - cei care nu sunt inca membrii ai Ligii sa aduca CEREREA - ADEZIUNE de inscriere in Liga - completata si suma de 37 lei care reprezinta 1 leu - Taxa de inscriere in Liga si 36 lei cotizatia pentru un an - cotizatia este de 3 lei pe luna.
          Reamintim deasemenea ca miercuri, 17 iunie este ultima zi in care camarazii nostrii din teritoriu mai pot expedia catre dl.gl. Nicolae Gropan plicurile cu documente in vederea participarii la actiunile in instanta.
          Din pacate, documentele care vor ajunge la dl.gl. Gropan dupa data de 20 iunie nu vor mai putea fi parte la dosar.
          Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor
    Semneaza
Presedinte - Nicolae Gropan
Secretar general - Gachi David

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

Scrisoare deschisa adresata domnului profesor Dancu

  In primul rand imi cer scuze ca m-am adresat cu… “domnule profesor” dar in conceptia mea nu poate exista o comparatie intre nobila meserie de “profesor” si impostura pozitiei politice ministeriale. Evident ca pot exista si exceptii dar, din pacate spatiul carpato-danubiano-pontic este ocolit de astfel de exceptii… Pentru a nu va introduce in complexitatea problemelor cu care se confrunta Ostirea romana astazi probleme cu care indiferent de cat de bine intentionat ati fi dumneavoastra nu aveti cum sa…rezonati o sa ma rezum sa va prezint niste… de-a dreptul anomalii de bun simt, ca sa nu spun legislative la care ar trebui sa cautati dumneavoastra un raspuns si daca il gasiti sa ni-l transmiteti si noua dar… incercati sa documentati problemele in afara stafului dumneavoastra pentru ca istoria contemporana ne arata ca cei care-l inconjoara pe ministru sunt doar oamenii interesului personal asta incluzand si atentia exagerata de a nu-l… deranja pe ministru cu probleme care suporta a

INTAMPLARI SAU CEVA MAI MULT

  INTAMPLARI SAU CEVA MAI MULT Incepand cu data de 01.07.2021 ora 13.00 am fost blocat total, telefoane, adresa e-mai, SMS, Messenger, Wattshap pana azi dimineata la ora 10.00, motiv pentru care nu am putut comunica cu nimeni si nici nu am vazut ce se mai intampla in spatiul virtual. Azi dimineata mare surpriza. Pe una din paginile unui domn ,,deontolog, atotstiutor gasesc in data de 30.06 amenintarea fatisa cu puscaria 3 luni la un an sau amenda la adresa subsemnatului, precum si o actiune grosolana de intimidare, manipulare, dezinformare si dezbinare. ,,Aflăm din Comunicatul nr 28 din data de 25.06.2021, al LADPM, că pe 30 .06 2021, se va judeca și procesul intentat de LADPM împotriva CPS privind cei 5% ( prima minciuna – dosarul 15171/3/2020* se refera la aplicarea HG nr.1/2017 – e impardonabil ca un ,,specialist ” in date exacte sa faca confuzie) care au făcut obiectul celor două procese, ale MAI și MApN, cu Curtea de conturi. Amintesc tangențial faptul că procesul este inutil pen