Treceți la conținutul principal

Instructiuni de... functionare...


In atentia utilizatorilor si a... comentaorilor profesionisti sau de ocazie...
In urma sesizarii... din oficiu... si a vizionarii comentariilor ... savante ale formatorilor de opinie de pe... sticla si nu numai am hotarat, spre informarea tuturor si pentru prevenirea altor comentarii imbecile legate de viitoarele actiuni ale armatei in contextul evenimentelor pandemice carora le suntem contemporani sa redactez prezentele instructiuni de folosire...
Lectura placuta!
In conformitate cu prevederile Constitutiei si a legilor in vigoare Armata este una dintre institutiile DE FORTA ale statului nostru - deci fiind DE FORTA nu prea functioneaza cu manusi.
Va functiona cu manusi doar in situatii de pandemie pentru a preveni infectarea si transmiterea virusilor...
De regula Armata functioneaza IN CAZARMI sau in POLIGOANE.
Atunci cand este chemata IN STRADA sau IN SPITALE inseamna ca este o situatie DE EXCEPTIE.
In situatii de exceptie se impun MASURI si ACTIUNI de exceptie.
Daca este chemata Armata inseamna ca TOATE CELELALTE VARIANTE  au fost considerate INACCEPTABILE.
De ce se cheama ARMATA?
Pentru ca, prin definitie, ARMATA presupune:
- ORDINE
- DISCIPLINA
- RESPECTAREA LEGILOR IN INTEGRALITATEA LOR
- RESPECTAREA INTOCMAI A PROGRAMULUI ORDONAT
- EXECUTAREA NECONDITIONATA A ORDINELOR
- RESPECTAREA INTOCMAI SI LA TIMP A TUTUROR ORDINELOR DATE PE LANTUL DE COMANDA  
- SACRIFICIUL SUPREM.
Este evident ca atunci cand Armata va impune cele de mai sus orice mediu civil va reactiona negativ in mod deosebit in contextul in care prin desfiintarea Serviciului militar obligatoriu societatea civila NU MAI ESTE LA CURENT cu ceea ce inseamna ARMATA si cu ce presupune ea.
Atragem atentia ca MILITARII, respectiv cei care compun ARMATA, sunt o categorie de oameni care TOATA VIATA LOR au trait in mediul descris mai sus astfel incat respectarea a ceea ce presupune ARMATA reprezinta INSASI NATURA LOR!
Cu alte cuvinte... nu asteptati de la militari dezordine, insubordonare, delasare, frica, lasitate, parasirea camaradului la greu, etc.
Atragem atentia celor care decid utilizarea Armatei in situatii de criza ca  mediul civil va primi cu ostilitate Armata pentru ca prin actiunile ei Armata ii va tulbura existenta linistita si indolenta care a condus la insasi interventia Armatei!
Intrebare pentru observatori si comentatorii de ocazie... ce e de criticat... situatia mediilor creatoare de victime omenesti sau actiunile Armatei menite sa puna ordine?     
Pentru evitarea situatiilor in care actiunile armatei sunt interpretate drept... FOARTE DURE propunem legiutorului sa ia in calcul reintroducerea Serviciului militar obligatoriu intr-o forma adecvata perioadei pe care o traim tocmai pentru familiarizarea intregii societati cu ceea ce presupune Armata, Viata militara si modul de actiune al militarilor.
Iar pentru intelegerea si informarea corecta a populatiei propunem ca primii care sa fie incorporati pentru satisfacerea stagiului militar sa fie comentatorii si formatorii de opinie ca sa fie in cunostinta de cauza atunci cand mai fac aprecieri la adresa Armatei si a Militarilor.
  
Gachi David

Comentarii

  1. Nimic de obiectat! Armata a fost, este și va fi un sprijin de nădejde pentru poporul român în situații grele! Cu atât mai mult se impune ca Legislativul și Executivul să acționeze ferm pentru eliminarea inechitatilor si discriminarilor la pensiile militare . Și cred că același lucru se impune la salariile activilor ! Unde vine Armata , vine si ordinea, vine disciplina ! Exemplele de acum sunt sper convingătoare ( conducere militară la spitale din unele orașe).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

Scrisoare deschisa adresata domnului profesor Dancu

  In primul rand imi cer scuze ca m-am adresat cu… “domnule profesor” dar in conceptia mea nu poate exista o comparatie intre nobila meserie de “profesor” si impostura pozitiei politice ministeriale. Evident ca pot exista si exceptii dar, din pacate spatiul carpato-danubiano-pontic este ocolit de astfel de exceptii… Pentru a nu va introduce in complexitatea problemelor cu care se confrunta Ostirea romana astazi probleme cu care indiferent de cat de bine intentionat ati fi dumneavoastra nu aveti cum sa…rezonati o sa ma rezum sa va prezint niste… de-a dreptul anomalii de bun simt, ca sa nu spun legislative la care ar trebui sa cautati dumneavoastra un raspuns si daca il gasiti sa ni-l transmiteti si noua dar… incercati sa documentati problemele in afara stafului dumneavoastra pentru ca istoria contemporana ne arata ca cei care-l inconjoara pe ministru sunt doar oamenii interesului personal asta incluzand si atentia exagerata de a nu-l… deranja pe ministru cu probleme care suporta a

INTAMPLARI SAU CEVA MAI MULT

  INTAMPLARI SAU CEVA MAI MULT Incepand cu data de 01.07.2021 ora 13.00 am fost blocat total, telefoane, adresa e-mai, SMS, Messenger, Wattshap pana azi dimineata la ora 10.00, motiv pentru care nu am putut comunica cu nimeni si nici nu am vazut ce se mai intampla in spatiul virtual. Azi dimineata mare surpriza. Pe una din paginile unui domn ,,deontolog, atotstiutor gasesc in data de 30.06 amenintarea fatisa cu puscaria 3 luni la un an sau amenda la adresa subsemnatului, precum si o actiune grosolana de intimidare, manipulare, dezinformare si dezbinare. ,,Aflăm din Comunicatul nr 28 din data de 25.06.2021, al LADPM, că pe 30 .06 2021, se va judeca și procesul intentat de LADPM împotriva CPS privind cei 5% ( prima minciuna – dosarul 15171/3/2020* se refera la aplicarea HG nr.1/2017 – e impardonabil ca un ,,specialist ” in date exacte sa faca confuzie) care au făcut obiectul celor două procese, ale MAI și MApN, cu Curtea de conturi. Amintesc tangențial faptul că procesul este inutil pen