Treceți la conținutul principal

INFORMARE DIN PARTEA CONDUCERII LIGII PENTRU APARAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI



Va aducem la cunostinta ca inca din data de 14 decembrie 2019, imediat dupa instalarea Guvernului Orban, Liga, prin Presedintele sau s-a adresat, in scris,  Primului ministru Orban pentru a-i aduce in atentie problemele pensionarilor militari precum si modul in care predecesorii sai le-au neglijat cu nonsalanta de parca pensionarii militari nici nu exista.
Va prezentam mai jos Scrisoarea adresata Primului Ministru.



LIGA PENTRU APARAREA DREPTURILO PENSIONARILOR MILITARI
Loc de corespondenta : Str.CASTANULUI Nr.9A, PANTELIMON, Judet ILFOV
TELEFON/FAX 021.367.1096, Mobil 0744.649.707, E-mail: niucolae.gropan@yahoo.com
                    Nr.121/14/12/2019

Domnului Ludovic ORBAN – Primu-ministrul Guvernului Romaniei

Domnule Prim-ministru,
Va sesizam asupra faptului ca, aceleasi persoane care au compromis sau au incercat sa compromita Prim-ministrii dinaintea dumneavoastra, incearca acum sa va compromita si pe dumneavoastra.
Sa ne explicam:
  1. Emiterea si adoptarea unor ordonante de urgenta cu incalcarea grava a prevederilor constitutionale si a unor acte normative internationale si europene, astfel:
* OUG nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
* OUG nr 59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu
* OUG nr 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene

1.1. Toate cele trei OUG incalca in mod flagrant, prevederile art. 108 Actele Guvernului

(4) Hotărârile şi ordonanţele adoptate de Guvern se semnează de primul-ministru, se contrasemnează de miniştrii care au obligaţia punerii lor în executare şi se publică în Monitorul Oficial al României.
1.2. Toate cele trei OUG vin in contradictie cu art 115 din Constitutia Romaniei (4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.

1.3.Toate cele trei OUG vin in contradictie cu art 115 din Constitutia Romaniei (6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.

Armata este institutie fundamentala a statului care  are, conform art.118 din Constitutia Romaniei , rolul bine definit in societatea romaneasca si in statul roman (1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale.

(2) Structura sistemului naţional de apărare, pregătirea populaţiei, a economiei şi a teritoriului pentru apărare, precum şi statutul cadrelor militare, se stabilesc prin lege organică.

Daca la toate acestea adugam faptul ca art.84 nu are nici un fel de justificare a situatiei extraordinare din OUG nr.114/2018 repetand, cu mici adaugiri, prevederile art.VII din OUG nr.59/2017 se poate observa fara putinta de tagada abuzul clar de drept in reglemantare
Speram ca specialistii din aparatul guivernamental dar si din ministerele de resort sa sesizeze ca art.84 din OUG nr.114/2018 este in totala contradictie cu Articolele 52,53 si 54 din CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE care prevad:
Articolul 52  Întinderea și interpretarea drepturilor și principiilor (1) Orice restrângere a exercițiului drepturilor și libertăților recunoscute prin prezenta cartă trebuie să fie prevăzută de lege și să respecte substanța acestor drepturi și libertăți. Prin respectarea principiului proporționalității, pot fi impuse restrângeri numai în cazul în care acestea sunt necesare și numai dacă răspund efectiv obiectivelor de interes general recunoscute de Uniune sau necesității protejării drepturilor și libertăților celorlalți.

Articolul 53 Nivelul de protecție Nici una dintre dispozițiile prezentei carte nu poate fi interpretată ca restrângând sau aducând atingere drepturilor omului și libertăților fundamentale recunoscute, în domeniile de aplicare corespunzătoare, de dreptul Uniunii și dreptul internațional, precum și de convențiile internaționale la care Uniunea sau toate statele membre sunt părți, și în special Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, precum și prin constituțiile statelor membre.


Articolul 54 din  ,, Interzicerea abuzului de drept Nici una dintre dispozițiile prezentei carte nu trebuie să fie interpretată ca implicând vreun drept de a desfășura orice activitate sau de a îndeplini orice act îndreptat împotriva oricăruia dintre drepturile și libertățile recunoscute prin prezenta cartă sau de a le impune restrângeri mai ample decât cele prevăzute prin prezenta cartă”


Domnule Prim-ministru, pe data de 03.01.2019 Partidul Național Liberal Prin Președinte Ludovic Orban transmitea o petitie Avocatului Poporului care incepea asa:,,Subscrisul Partidul Național Liberal, cu sediul în Municipiul București, sector 1, Aleea Modrogan nr. 1, reprezentat legal prin Președinte Ludovic Orban, în temeiul art. 15 alin. 1 litera i) și în temeiul art. 16 din Legea nr. 35/1997 și în temeiul art. 32 din Legea nr. 47/1992, formulăm prezenta PETIȚIE prin care vă solicităm să dispuneți sesizarea Curții Constituționale cu soluționarea excepției de neconstituționalitate a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114/2018, pentru uurilor rmătoarele considerente expuse în cele ce urmează”
Se pune intrebarea Domnule Prim-ministru cand a procedat PNL corect atunci cand solicita cele de mai sus Avocatului Poporului sau acum cand  recunoasteti   valabilitatea acesteia prin acceptarea unor modificari?
Va informam domnule Prim-ministru ca in fluxul legislativ exixta propunerea B512/2019, inregistrata la senat pe data de 29.10.2019 si care a fost  adoptata tacit de Senat conform prevederilor art.75 alin (2) (2) Prima Cameră sesizată se pronunţă în termen de 45 de zile. Pentru coduri şi alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. În cazul depăşirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate.
Toate aceste relglementari successive, contrare prevederilor constitutionale si legislatiei in domeniul tehnicii legislative demonstreaza o lipsa de respect a categoriei socioprofesionale a militarilor a viata carora decidentul imprima lisa de predictibilitate, nesiguranta si confuzii in aprecierea , indatoririlor, privatiunilor, limitarilor si interzsicerilor de drepturi in raport cu drepturile efectiv asigurate.
In concluzie Domnule Prim-ministru, tinand cont de cele prezentate si din dorinta de a contribui la intronarea intocmai a constitutionalitatii si legalitatii in actul de legiferare, va solicitam sa abrogati in totalitate prevederile art.41 si 84 din OUG 114 /2018
Presedintele Ligii urilorpentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari
General de brigade in retragere
                                                 Nicolae GROPAN



In stilul caracteristic politicii dambovitene Scrisoarea noastra a fost trimisa din..."mana in mana pana in fund..." la Casa sectoriala de pensii a Ministerului Apararii fara ca vreuna din personalitatile politice cu atributiuni in domeniu sa iroseasca un minim de timp pentru a o citi lasand totul la latitudinea lui..."Dorel" de la Casa de pensii care sub semnatura unui..."pentru"... dar  si a doamnei economist doctor Mihaela Andritoiu ne raspunde... NIMIC.
Am o stima deosebita pentru doamna economist doctor si cred ca a semnat acest raspuns, pe fuga, fara sa-l citeasca exact dupa ce se urcase in masina care trebuia sa o duca acasa pentru ca altfel nu-mi pot explica cum cineva cu o minima de pregatire si de cunostinte in domeniu poate semna un raspuns despre PERE atunci cand impricinatul iti spune despre MERE...
Veti vedea mai jos raspunsul cu pricina si veti hotara dumneavoastra daca am fost prea dur sau prea indulgent in ceea ce am scris ceva mai sus...
Incaodata ni se demonstreaza indolenta si incompetenta celor care ne hotarasc soarat precum si lipsa de consideratie cu care suntem tratati, pe scurt, ni se demonstreaza ca atata timp cat suntem dezbinati si nu ne unim pentru a ajunge sa reprezentam o adevarata forta nimeni si pentru nimic nu ne va baga in seama.

       



Comentarii

  1. Nu v-ati dat seama ca va luptati cu morile de vant?Daca o trimitea-ti si presedintelui,acesta nici macar nu o citea ,o trimitea la M.Ap.N.,M.Ap.N.-ul o trimitea la C.P.S. ....e.t.c.Singura solutie este un miting la care sa ne prezentam cateva mii si sa nu parasim locul aprobat ptr.manifestare ,o zi,o saptamana...pana nu vom vedea situatia rezolvata.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr