Treceți la conținutul principal

Despre Consiliul consultativ...


Dragi camarazi!
Zilele trecute a prins viata unul dintre proiectele Ligii in care am fost implicat in totalitate. Ministrul apararii nationale a aprobat ordinul de infiintare a Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in tretragere.
Va pot spune fara sa-mi fie frica ca gresesc sau ca exagerez ca decizia infiintarii acestei structuri s-a luat intr-un cerc foarte restrans de pensionari militari si ca imediat dupa acceptarea ei de catre cei participanti direct la activitate s-a trecut cu toate fortele la implementarea ei.
O sa incerc sa va prezint pe scurt, ca persoana implicata si participanta direct in tot ce s-a facut de la momentul initierii proiectului pana in acum pentru a decide dumneavoastra daca s-a facut ceea ce trebuia sau nu.
Primul pas a fost discutarea proiectului in cadrul Biroului executiv al Ligii si aprobarea formala a acestuia, evident cu corectiile care s-au impus.
Dupa aceea s-a prezentat proiectul sefilor structurilor asociative ale militarilor in rezerva si in retragere in scopul informarii acestora despre existenta acestuia si totodata in scopul implicarii celor pe care ii reprezinta in identificarea celor mai bune modalitati de transformare a acestui consiliu intr-un instrument cat mai util pensionarilor militari.
Este clar ca aici s-au inversat putin lucrurile, unii vor spune ca era necesara o discutie despre acest proiect in Forum ulterior sa se treaca la realizarea acestuia si poate v-as fi dat dreptate daca nu asi fi fost de fata la discutia cu consilierul ministrului in care s-a luta decizia infiintarii si nu mi-as fi dat seama ca o atare discutie initila cu sefii celorlalte structuri ar fi insemnat inca o intarziere majora in desfasurarea proiectului pentru ca stiu foarte bine care era ritmul in care se adoptau deciziile in Forum dar si faptul ca acestea nu erau unanime ci doar pur consultative asa ca, in ceea ce ma priveste mi-am asumat acest lucru gandind ca pe parcurs se vor putea aduce tote corectiile ce se vor impune.
Nu pot spune ca atitudinea sefilor de structuri pe care i-am informat personal a fost de opozitie pe fata dar pot afirma fara teama de a gresi ca toti fara exceptie au fost sceptici in legatura cu posibilitatea realizarii proiectului drept pentru care au evitat sa se implice sub o forma sau alta.
Ba mai mult, la un moment dat in care semnarea ordinului era iminenta am solicitat dl. gl. Gropan sa convoace Forumul pentru a pune in discutie principiile in baza carora sa se intocmeasca Regulamentul de Organizare si Functonare al Consiliului, adunare care a si avut loc de altfel dar care a fost un fiasco pentru ca NICIUN SEF de structura asociativa, evident in afara Ligii a nu a dorit sa se implice din considerente pe care eu le intuiesc dar din respect pentru ei nu vreau sa le etalez acum in fata dumneavoastra.
E drept ca a au trecut trei luni de la demararea proiectului pana la semnarea ordinului si pentru noi, pensionarii militari este un timp foarte lung dar privit in ansamblu pot spune ca este un termen aproape rezonabil fiind in cunostinta cu ritmul in care se desfasoara lucrurile in cadrul ministerului.
Multi dintre pensionarii militari s-au grabit sa critice acest proiect cu mult inainte de a sti despre ce este vorba si asta in conditiile in care personal dar si in numele Ligii am prezentat cronologic tot ceea ce s-a intreprins legat de proiect ba mai mult de atat, am solicitat public IMPLICAREA DIRECTA  a tuturor celor care au ceva de spus.
Concluzia - nu a intervenit nimeni in sprijinul proiectului asa ca tot ce s-a facut pana acum,. incepand de la intocmirea proiectului de ordin  pana la intocmirea proiectului Regulamentului de organizare si functionare a consiliului s-a realizat PRIN EFORTUL PERSONAL al catorva membrii al Ligii si va asigur, ca persoana implicata direct ca nu a fost nici simplu si nici usor iar cel mai greu de suportat a fost atitudinea camarazilor care pe langa faptul ca nu au dorit sa se implice ne-au criticat - ca sa ma exprim delicat - si din pacate deloc constructiv.
Oricum, noi am fost consecventi, ne-am vazut de treaba si am mers inainte.
Acum dupa aprobarea ordinului comentariile neprincipiale la adresa noastra au crescut exponential, din pacate nici acum oamenii nu au reusit sa accepte ca in sfarsit s-a facut ceva astfel incat sa nu mai poata oricine  din interiorul Ministerului Apararii Nationale sa faca ce vrea la adresa pensionarilor militari fara ca acestia sa poata avea nici cea mai mica reactie.
Si toate acestea, evident fara ca cineva sa puna mana pe telefon si sa se informeze sau sa puna intrebari pe facebook, desi aici trebuie sa recunosc ca s-au mai pus intrebari iar eu, personal m-am starduit sa raspund fiecaruia corect si politicos de cele mai multe ori facand abstractie de tonul jignitor de-a dreptul al interpelarilor respective.
In concluzie, Ordinul a fost aprobat, noi am intocmit deja o varianta a ROF-ului si ne straduim sa o facem astfel incat sa ne reprezinte in totalitate interesele DAR SA SI FIE APROBAT DE MINISTRU!!!
Si ca o precizare... in acest Consiliu, asta daca ROF-ul se va aproba asa cum l-am gandit noi NU VOR FI POSTURI DE SCOS PIEPTUL IN FATA PENTRU ONORURI SI DECORATII ci doar posturi pentru specialisti, oameni muncitori care si-au croti cu greu si cu sudoare drumul prin cariera militara si care sub nicio forma nu au fost oportunisti, fripturisti, delatori, misiti politic sau alte specii de acest gen care de-a lungul carierelor lor au calcat peste "cadavre" pentru grade, functii si avantaje. Oricum acestia nu se vor repezi in fata pentru ca este mult de munca si totul este voluntar, adica mai pe intelesul lor..."PE DEGEABA"...     
Revin cu rugamintea pentru camarazii care considera ca au ceva de spus si care pot sa treaca peste faptul ca nu au fost la randul lor implicati direct in acest proiect indiferent daca fac sau nu parte dintr-o structura asociativa sau nu sa vina langa noi si sa lucram impreuna pentru ca, va spun din experienta de o viata "INTOTDEAUNA MAI MULTE CAPETE JUDECA MAI BINE DECAT UNUL SINGUR!!!"
Ii rog pe cei care s-au simtit ofensati de randurile mele sa ma ierte si sa treaca peste ofense si orgolii si sa vina langa Liga pentru ca, cel putin dupa cum arata lucrurile in acest moment, Liga chiar se zbate pentru drepturile tuturor pensionarilor militari.      


Gachi David

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr