Treceți la conținutul principal

Consiliul consultativ al Militarilor in rezerva si in retragere


Stimati pensionari militari!
In cursul zilei de astazi am fost anuntat de la Cabinetul ministrului apararii nationale asupra iminentei semnarii ordinului ministrului pentru infiintarea Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere.
In firescul lucrului am considerat necesar sa comunic informatia si colegilor din Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari pentru ca impreuna sa hotaram pasii de urmat pentru a reusi ca acest consiliu sa devina un instrument de baza prin intermediul caruia sa reusim sa indreptam cat mai mult din raul care ni s-a facut noua, pensionarilor militari de catre cei aflati la "butoanele" puterii, fie ele civile sau militare.
Urmare a demersului facut, Biroul executiv a luat decizia sa comunicam astazi colegilor din Forumul structurilor asociative, in mod deosebit celor cu reprezentare si provenienta din Ministerul Apararii Nationale despre infiintarea acestui consiliu si sa-i invitam sa vina alaturi de noi, cei din Liga si sa actionam in viitor astfel incat acest consiliu sa devina o structura importanta in angrenajul Ministerului Apararii Nationale in mod deosebit in situatia in care in discutie se afla lucruri si fapte cu implicare directa asupra vietii pensionarilor militari.
Incercarea noastra de a prezenta colegilor din Forum demersul nostru pentru infiintarea acestei structuir s-a lovit insa de un zid. Daca in sala au existat si colegi, pensionari militari membrii ai unor alte structuri asociative care au inteles si au apreciat, chiar daca numai in sinea lor demersul Ligii de a crea acest consiliu consultativ si au parut gata de a colabora cu noi in vederea operationalizarii acestuia si pentru a identifica cele mai bune metode de a coopta in consiliu cei mai capabili pensionari experti in domeniile lor de activitate care sa fie dispusi ca VOLUNTAR si COPLET GRATUIT sa lucreze in slujba tuturor camarazilor pensionari militari a aparut o categorie de colegi din unele structuri asociative care au interpretat drept un afront faptul ca Liga si-a permis ca fara sa le comunice si lor ce are de gand sa actioneze pentru infiintarea acestui consilu care v-a actiona in folosul absolut tuturor pensionarilor militari proveniti din Ministerul Apararii Nationale drept pentru care au avut o atitudine total necuviincioasa in mod deosebit la adresa presedintelui Forumului si a decanului de vrasta dl. gl. Gropan fapt care a condus practic la incheierea intalnirii fara a se dicuta in detaliu problema de maxim interes din discutie lasand totodata Liga in situatia de asi asuma singura tot ceea ce va urma referitor la acest consiliu.
In viitorul apropiat, dupa semnarea ordinului ministrului Liga va intocmi un Regulament de organizare si functionare (ROF) al consiliului si inainte de a-l prezenta ministrului apararii nationale pentru aprobare va mai face o incercare de abordare a sefilor structurilor asociative care au inteles pe deplin importanta infiintarii acestui consiliu precum si efectele benefice pe care aceasta structura le poate avea supra tuturor pensionarilor militari, in mod deosebit pentru ca va functiona in interiorul Ministerului Apararii Nationale sub directul patronaj al minstrului astfel incat "binevoitorii" nostrii colegi mai tineri care au reusit sa ne faca viata un calvar in ultimii ani sa nu mai poata aduce la cunostinta ministrului lucrurile care ne intereseaza asa cum vor ei ci asa cum vom certifica noi, pensionarii militari ca sunt.
Speram ca persoanele respective sa priveasca initiativa noastra drept ceea ce este, adica un semnal concret de unire a tuturor pensionarilor militari in activitatea de solutionare a problemelor lor si nu o lovitura de imagine a Ligii sau a conducatorilor acesteia pentru a obtine... chiar nu stiu ce...
Cu acest prilej aduc la cunostinta tuturor pensionarilor militari din toata Tara, indiferent daca sunt sau nu membrii ai Ligii sau a oricarei alta asociatie si care sunt experti in domeniile lor de activitate si in mod deosebit doresc sa-si puna expertiza si disponibilitatea in joc, total gratuit pentru a contribui impreuna la realizarea unei vieti mai bune, mai apropiata de ceea ce consideram noi ca ni se cuvine in urma unor cariere militare de zeci si zeci de ani, sa-si analizeze posibilitatile si disponibilitatea si sa ne contacteze in vederea cooptarii in grupurile de lucru pe care consilul consultativ le va organiza pentru solutionarea unor probleme punctuale de interes pentru pensionarii militari.
Totodata va aducem la cunostinta ca cei care doresc elemente suplimentare referitor la subiect ne pot contacta pe orice canal in functiune si va asigur ca vor primi toate raspunsurile.
Cu tot respectul!
Gachi David      

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr