Treceți la conținutul principal

Scrisoare deschisa


Scrisoare deschisa 
 adresata:
          Domnului Nicolae Ionel Ciuca - ministrul apararii nationale
          Domnului Marius Balu - secretar de stat si sef al Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului din cadrul Ministerului Apararii Nationale
          Doamnei  colonel dr. ec. Mihaela Andritoiu - director al Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apararii Nationale


          Cu tot respectul cuvenit inaltelor functii pe care le indepliniti venim in fata dumneavoastra pentru a va aduce la cunostinta ca nici in acest moment nu a fost solutionata problema renumitului procent de 5% aparut in dsicutie in urma aplicarii diferit a prevederilor aceleiasi legi in doua ministere aflate sub incidenta acesteia si care a avut drept consecinta disparitia unor sume de bani din buzunarul pensionarilor militari aflati in plata la Casa de pensii sectoriala a Ministerului Apararii Nationale.
          Va reamintim ca inca de acum aproape trei ani de zile, de la aparitia problemei, Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari, sub o forma sau alta v-a adus la cunostinta dumneavoastra sau predecesorilor dumneavoastra aceasta anomalie juridica precum si faptul ca sunt cateva zeci de mii de pensionari militari care au fost lipsiti de un drept legal care li se cuvinea.
          Va reamintim, deasemenea ca pozitia decidentilor din cadrul ministerului a fost foarte rezervata in dorinta de a face lumina desi, de fiecare data noi am venit si le-am propus modalitati concrete de indreptare a acestei nerguli evidente.
          In prezent, din datele pe care le avem rezulta ca, in sfarsit o structura competenta din cadrul ministerului a intreprins un lucru rational si a cerut un punct de vedere unei structuri guvernamentale in competenta careia se afla solutionarea unor astfel de situatii si ca in raspunsul trimis de structura respectiva este mentionat faptul ca nu Ministerul Apararii Nationale este cel care a interpretat si aplicat corespunzator legea.
          Stim deasemenea ca s-au efectuat deja simulari financiare pentru solutionarea acestui caz si ca sumele respective se pot regasi in cadrul bugetului ministerului fara prea mari eforturi.
          Mai cunoastem si faptul ca in acest moment, Casa de pensii care ar fi trebuit inca de acum trei ani sa ne asigure sumele care ni se cuvineau legal nu se hotaraste sa aplice legea exact asa cum trebuia aplicata inca de la publicarea ei in Monitorul Oficial si ca asteapta... "ordine de sus"...
          Respectuos va adresam rugamintea de a face ceea ce se cuvine, cu alte cuvinte sa dispuneti celor in drept sa aplice imediat prevederile legale, exact asa cum au fost corect aplicate in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
          Va aducem la cunostinta ca in cei aproape trei ani care s-au scurs de la aparitia acestei legi pe care Casa de pensii nu a respectat-o un numar semnificativ de pensionari militari au parasit aceasta lume fara a se putea bucura de un drept cuvenit legal precum si faptul ca majoritatea pensionarilor militari aflati in grupul tinta vizat de aceasta pandemie se afla la limita existentei si ca o suma de bani, cat de mica le-ar fi foarte utila pentru a-i ajuta sa depaseasca momentul.
          Ne manifestam speranta ca, cel putin in acest al doisprezecelea ceas nu veti mai accepta ca noi, pensionarii militari, cei care am "gospodarit" Ministerul Apararii Nationale timp de "o cariera militara" si vi l-am predat la momentul respectiv pentru a ne continua opera sa mai fim mult timp vaduviti de dreptul nostru legal si ca veti dispune ca sumele de bani datorate sa ajunga la noi in cel mai scurt timp.
          Va adresam totodata rugamintea de a dispune structurilor specializate din subordinea dumneavoastra sa efectueze verificari tematice temeince si sa-i identifice pe cei care se fac vinovati de faptul ca zeci de mii de pensionari militari nu au putut beneficia de drepturile legale cuvenit timp de aproape trei ani. Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari, ca structura asociativa cu mare implicare in documentarea  acestei probleme se pune la dispozitia acestor structuri cu absolut toate datele si elementele pe care le detine si care, in mod sigur vor putea contibui la identificarea vinovatilor.

Semneaza in numele membrilor Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari

Nicolae Gropan - presedinte
Gachi David - secretar general  

       

Comentarii

  1. Felicitări LADPM!Sunteţi singurii care luptaţi cu adevărat pentru drepturile noastre.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

COMUNICATUL NR. 100

  Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 100 din 22 septembrie 2020               Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca astazi, 22 septembrie 2020, presedintele Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari a participat la activitatea organizata la sediul Ministerului Apararii Nationale cu scopul validarii de catre structurile asociative ale militarilor in retragere si in rezerva a proiectului legislativ PLX 199.             In cursul zilei de astazi ministrul Ciuca s-a grabit sa prezinte punctul sau de vedere referitor la ce s-a intamplat in cadrul acestei intalniri asa ca, la randul nostru vom prezenta punctul nostru de vedere legat de aceasta activitate.             S-a mai marcat o actiune menita sa-i dea impresia ministrului Ciuca si celor care-l gireaza neconditionat ca in randurile pensionarilor militari cuvantul de ordine este - DEMOCRATI

Ministerul Apararii a inceput campania electorala...

  Dragi camarazi! Am vazut pe Face book o informatie care, sincer sa fiu "m-a dat pe spate"... In cursul zilei de astazi o ditamai delegatia a Ministerului Apararii condusa de vestitul Rosu de la departament s-a deplasat la Craiova nici mai mult nici mai putin decat ca sa se intalneasca cu filiala din Banie, de fapt singura filiala existenta a ROMIL-ului... Oameni buni, sincer va spun ca m-am blocat... Am crezut ca nu am vazut bine... m-am uitat odata, m-am mai uitat odata si nu am avut ce face a trebuit sa recunosc ca vazusem bine si culmea... informatia nici macar nu aparuse pe un grup al ROMIL-ului sau al Forumului pastorit de presedintele acestuia ci chiar pe saitul vestitului departament al lui Balu, departament care are ca principal obiect de activitate NE-solutionarea problemelor pensionarilor militari proveniti din minister. Delegatia lui Rosu... numai "muc si sfarc"... colonei la greu, toti imbracati in camuflaj de parca erau la aplicatie, cu ma

COMUNICATUL NR 90

  Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 90 din 15 septembrie 2020   Urmare la Comunicatul nostru cu nr. 85 din 06 septembrie 2020:             Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca vom continua sa punem cateva intrebari  ministrului apararii nationale, secretarilor de stat, secretarului general al ministerului, sefilor directiilor juridica, relatia cu parlamentul, calitatea vietii personalului, financiar – contabila si directorului casei de pensii:           Continuam cu mentinerea intrebarii nr.1 : -  In activitatea dumneavoastra cum respectati Constitutia Romaniei si in special art.115 si 118? Art/115 – Delegarea legislativa (4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă   numai în situaţii extraordinare  a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora. (6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adopt