Treceți la conținutul principal

Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 50 din 23 mai 2020
          In conformitate cu prevederile statutare referitoare la informarea membrilor proprii in legatura cu evolutia problemelor de interes ale acestora, in particular dar si a tuturor pensionarilor militari, in general, Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta urmatoarele:
          Proiectul legislativ initiat de Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari care a fost insusit si introdus pe fluxul legislativ de catre deputatii Mocioalca Ion - PRO Europa si Lupescu Dumitru - USR, presedintele respectiv secretarul Comisiei de aparare din Camera deputatilor, aprobat de Senatul Romaniei, asa cum v-am informat deja, a ajuns la Camera Deputatilor care este si  camera decizionala.
          Proiectul legislativ a primit numarul PLX-221/2020 iar doritorii pot urmari evolutia acestuia pe saitul Camerei deputatilor..
          Va aducem la cunostinta ca in conformitate cu Ordinea de zi proprie in data de marti, 26 mai 2020, Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera deputatilor urmeaza sa intocmeasca si sa aprobe raportul comun pentru proiectul legislativ numarul PLX-221/2020 - Legea care va rezolva nedreptatile cu care se confrunta pensionarii militari.
          Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari a luat hotararea de a va prezenta componenta intregii comisii pentru a-i cunoaste si dumneavoastra si pe ei dar si formatiunile politice carora le apartin pentru a incerca sa gasim cai pentru a-i constientiza asupra votului pe care urmeaza sa-l dea marti.
          Comisia pentru munca si protectie sociala - din Camera deputatilor:
- Presedinte - SOLOMON ADRIAN - PSD;
- Vice-presedinti - NEATA EUGEN - PSD;
                           - OPREA DUMITRU - PNL;
                          - VEXLER SILVIU - MINORITATI;   

- SecretarI - CSEP EVA ANDREA - UDMR;
                 - RADUT VIOLETA - PSD;
  - Membri: - ARSU ALIN IONUT - USR;
                   - CALISTRA MARA DANIELA - PNL;
                   - DOHOTARU ADRIAN OCTAVIAN - INDEPENDENT;
                  - GAINA MIHAITA - PNL;
                 - HARATAU ELENA - PNL;
                 - MANOLE PETRE FLORIN - PSD;
                 - NITA MIHAI - PRO EUROPA;
                 - OSTEANU DANIELA;
                 - PETA-STEFANESCU ELIZA MADALINA - PSD;
                 - POPA FLORIN - PSD;
                  - RACUCI CLAUDIU VASILE - PNL;
                  - SEFER CRISTIAN GEORGE - PSD;
                  - SEIDLER CRISTIAN GABRIEL - USR;
                 - STATIVA IRINEL IOAN - PSD;
                 - TEACA ALEXANDRU - PMP;
                 - VASILESCU LIA OLGUTA - PSD;
                 - VILCEANU DAN - PNL;
                 - ZAMFIRA CONSTANTIN CATALIN - PSD.                           
          Stimati camarazi pensionari militari, marti acesti oameni vor contribui la deciderea soartei noastre.
          Nu stim ce-i indreptateste pentru acest lucru, probabil ca au cunostinte bogate in legatura cu sistemul militar si viata militarilor iar, din pacate, la unii dintre ei ura si dispretul pentru militari a reiesit din multe, multe alte actiuni anterioare indreptate impotriva noastra..
          Ne exprimam speranta ca de aceasta data Bunul Dumnezeou o sa-i lumineze pentru a da un vot favorabil fostilor osteni care si-au pus viata, anii si sanatatea in slujba Tarii pe care ei au ajuns acum sa o conduca.
          Liga adreseaza incaodata tuturor structurilor asociative si pensionarilor militari rugamintea de a trece peste toate supararile si antipatiile legate de unul sau de altul dintre camarazii lor si sa se adreseze cat mai repede deputatilor din circumscriptiile lor electorale precum si sefilor structurilor de partid locale si sa le ceara sa sustina acest proiect amintindu-le ca daca acesta va fi aprobat se vor solutiona, in sfarsit aproape in integralitate problemele cu care pensionarii militari se confrunta de foarte multi ani.
          Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor
    Semneaza
Presedinte - Nicolae Gropan
Secretar general - Gachi David

Comentarii

 1. Comisia de...,, experți.''' militari.trădător. .Sigur va aproba....negativ. Nu am văzut unul care sa facă ceva pentru tara asta. Doar sa distrugă. .Cu URĂ. ..Deci nu am așteptări. Ar fi bine sa facem mitinguri inu reședințele de județ. ..La CJ și PREFECTURI

  RăspundețiȘtergere
 2. Pe ce vă bazați în afirmațiile dvs. ? Cred că la ora actuală nu există în Legislativ cineva care să nu cunoască nedreptățile și discriminările la care sunt supuși majoritatea rezerviștilor! Iar decizia din câte știu se ia în plen la vot. De aceea apelul făcut de Ligă de a sprijini fiecare cum poate finalizarea acestui proiect de Lege este la obiect și oportun!

  RăspundețiȘtergere
 3. Din câte știu eu acest proiect are aviz negativ, de la guvern. Chiar dacă ar trece, guvernul ar încerca, ca și în cazul pensiilor civile, neaplicarea lui.

  RăspundețiȘtergere
 4. Avizul executivului este cam subțirel dar nu tras ca prin inel, plin de inadvertente . Cred că este opera guleratilor, opera celor cu pensii f mari. Și nu cred că Legislativul care urmărește căderea prin moțiune de cenzură a actualului executiv are motive temeinice să țină cont de acest aviz . Cât despre comparația cu pensiile civile cred că este cam forțată. Una e să crești milioane de pensii cu 40% dintr-o un foc și cu totul altceva să înlături nedreptățile de la pensiile militare unde unul are să zicem 3000-4500 lei iar altul , cu aceeași situație ( grad, funcție, vechime, grupe de muncă) să aibă triplu. Una e să îi dai cuiva în plus 40% ( personal nu am nimic împotrivă, să li se dubleze pensiile! la civili) și cu totul altceva să îi acorzi unui rezervist care a slujit sub Drapel zeci de ani și a contribuit suplimentar din buzunarul propriu zeci de ani pentru pensia suplimentara dreptul său, printre altele! Cam așa se pune problema! Și mai e ceva: aseară am văzut pe la tv cum civilii își susțineau cu tărie dreptul la majorarea de 40% din sept. Și bine făceau! Spuneau că o Lege aprobată înseamnă un drept acordat și care trebuie dat nu negociat ( se refereau la noua lege a pensiilor civile). Tot așa și militarii trebuie să își susțină interesele .În fond e aceeași situație, avem o Lege 223/2015 aprobată de Parlamentul României și publicată în Monitorul Oficial deci această Lege și nu tot soiul de ougeuri date cam aiurea ne acordă niște drepturi , drepturi care trebuie date, nu negociate. Iată de ce pdv gen cel cu postarea de la ora 10.34 nu cred că au ce căuta pe aici. Acea postare servește ca o mănușă celor cu pensii de 5 cifre care vor să modifice totul dar să nu se schimbe nimic iar iubitele lor pensionare nu cumva să fie afectate

  RăspundețiȘtergere
 5. de ce e nevoie de rugaminti cand e vorba de inechitaee si dreptate

  RăspundețiȘtergere
 6. GULERAŢII ÎN FRUNTE CU LOV NU VOR ÎNDREPTA NIMIC.AM FOST DOAR AMĂGIŢI ŞI PĂCĂLIŢI CA DE FIECARE DATĂ.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 59 din 02 iunie 2020

          In conformitate cu prevederile statutare referitoare la informarea membrilor proprii in legatura cu evolutia problemelor de interes ale acestora, in particular dar si a tuturor pensionarilor militari, in general, Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta urmatoarele:           1 - avand in vedere pozitia Curtii de conturi in urma controlului efectuat la Casa de pensii sectoriala a MApN in legatura cu modul nelegal in care aceasta entitate aplica Legea referitoare la drepturilor pensionarilor militari pe care ii are in plata precum si la atitudinea conducerii Ministerului Apararii Nationale in momentul aflarii modului total ilegal in care actioneaza Casa de pensii din subordinea sa Liga pentru apararaea drepturilor pensionarilor militari a hotarat sa deschida actiune in justitie pentru obtinerea drepturilor legale care li se cuvin membrilor sai.           2 - avand in vedere modul total discretionar in care Guver

COMUNICATUL NR. 100

  Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 100 din 22 septembrie 2020               Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca astazi, 22 septembrie 2020, presedintele Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari a participat la activitatea organizata la sediul Ministerului Apararii Nationale cu scopul validarii de catre structurile asociative ale militarilor in retragere si in rezerva a proiectului legislativ PLX 199.             In cursul zilei de astazi ministrul Ciuca s-a grabit sa prezinte punctul sau de vedere referitor la ce s-a intamplat in cadrul acestei intalniri asa ca, la randul nostru vom prezenta punctul nostru de vedere legat de aceasta activitate.             S-a mai marcat o actiune menita sa-i dea impresia ministrului Ciuca si celor care-l gireaza neconditionat ca in randurile pensionarilor militari cuvantul de ordine este - DEMOCRATI