Treceți la conținutul principal

INFORMARE DIN PARTEA CONDUCERII LIGII PENTRU APARAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI          Atingerea scopului mitingului pe care Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari il organizeaza in data de 18 martie 2020 la Palatul Cotroceni depinde, fara cea mai mica urma de indoiala de modalitatea in care pensionarii militari vor intelege sa i se alature astfel incat prin numar si prin puterea vocilor noastre sa-l convingem pe Comandantul Fortelor Armate ca ne-a ajuns cutitul la os si ca nu trebuie sa mai intarzie nicio secunda cu dispunerea masurilor care se impun.
Pentru a ne asigura ca informatiile legate de aceasta actiune revendicativa vor ajunge la toti pensionarii militari risipiti in toate colturile Tarii, Liga a luat decizia sa se adreseze in scris tuturor structurilor asociative ale miliarilor pe care le cunoastem pentru a ni se altura in cadul acestui demers.
          Va prezentam, mai jos scrisoarea trimisa de presedintele Ligii tuturor presedintilor de structuri asociative si va asiguram totodata ca pentru corecta dumneavoastra informare va vom prezenta si raspunsurile acestora atunci cand le vom primi.

Domnule presedinte

          Avand in vedere contextul politic contemporan precum si faptul ca nici unii dintre reprezentantii politici perindati temporar in ultimii treizeci de ani la conducerea Tarii nu au manifestat vreo o urma de empatie fata de problemele extrem de grave cu care se confrunta Armata romana, in general si in mod deosebit pensionarii militari iar prin neimplicare nu au facut decat sa contribuie la amplificarea acestora  ajungandu-se astfel la situatia cu care ne confruntam astazi, Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari considerand ca a epuizat toate celelalte modalitati legale prin intermediul carora a incercat sa atraga atentia decidentilor politici asupra problemelor mentionate mai sus a luat hotararea sa organizeze, sa coordoneze si sa desfasoare o actiune de protest la sediul Presedintiei Romaniei, al Comandantului Fortelor Armate, al Presedintelui Consiliului Suprem de Aparare  a Tarii, intr-un cuvant al actualului presedinte al Tarii, singura personalitate politica investita in acest moment cu un mandat ferm pentru urmatorii cinci ani.
          Consecventa scopului sau statutar de a contribui la unificarea tuturor energiilor pensionarilor militari proveniti din toate structurile Sistemului National de Aparare si Ordine Publica sub acelasi stindard Liga va adreseaza invitatia de a va consilia membrii structurii dumneavoastra pentru a participa la aceasta activitate revendicativa, in special pentru motivul ca toate problemele pentru care vor demonstra toti ceilalti pensionari militari sunt si ale lor iar prin prezenta lor la locul de desfasurare a mitingului vor contribui la atingerea scopului acestuia.
          Cu acest prilej se va depune la Presedintia Romaniei o Nota oficiala de protest si o Nota oficiala de revendicari la a caror intocmire va invitam sa participati si sa le si semnati daca veti fi de acord cu continutul acestora.
          In vederea demararii procedurilor legale legate de notificarea autoritatilor si de obtinere a acordurilor legale ce se impun va adresam rugamintea de a ne transmite, nu mai tarziu pana in data de 18 februarie decizia dumneavoastra de a participa sau nu la aceasta activitate, estimarea numarului de participanti in situatia in care veti decide participarea, persoana de contact cu care se va stabili intrarea in dispozitivul mitingului pentru membrii dumneavoastra precum si propunerile dumneavoastra pentru Nota oficiala de protest.
          Ne exprimam speranta ca veti fi alaturi de noi si cu acest prilej pentru ca numai daca vom fi toti uniti in gandire si in actiune vom reusi sa determinam clasa politica sa aseze pensionarii militari pe locul care li se cuvine in cadrul societatii.


Cu deosebit respect!

          Presedintele Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari
                             Gl.bg. (rtg.)

                                                          NICOLAE GROPAN

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMUNICATUL NR. 100

  Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 100 din 22 septembrie 2020               Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca astazi, 22 septembrie 2020, presedintele Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari a participat la activitatea organizata la sediul Ministerului Apararii Nationale cu scopul validarii de catre structurile asociative ale militarilor in retragere si in rezerva a proiectului legislativ PLX 199.             In cursul zilei de astazi ministrul Ciuca s-a grabit sa prezinte punctul sau de vedere referitor la ce s-a intamplat in cadrul acestei intalniri asa ca, la randul nostru vom prezenta punctul nostru de vedere legat de aceasta activitate.             S-a mai marcat o actiune menita sa-i dea impresia ministrului Ciuca si celor care-l gireaza neconditionat ca in randurile pensionarilor militari cuvantul de ordine este - DEMOCRATI

Ministerul Apararii a inceput campania electorala...

  Dragi camarazi! Am vazut pe Face book o informatie care, sincer sa fiu "m-a dat pe spate"... In cursul zilei de astazi o ditamai delegatia a Ministerului Apararii condusa de vestitul Rosu de la departament s-a deplasat la Craiova nici mai mult nici mai putin decat ca sa se intalneasca cu filiala din Banie, de fapt singura filiala existenta a ROMIL-ului... Oameni buni, sincer va spun ca m-am blocat... Am crezut ca nu am vazut bine... m-am uitat odata, m-am mai uitat odata si nu am avut ce face a trebuit sa recunosc ca vazusem bine si culmea... informatia nici macar nu aparuse pe un grup al ROMIL-ului sau al Forumului pastorit de presedintele acestuia ci chiar pe saitul vestitului departament al lui Balu, departament care are ca principal obiect de activitate NE-solutionarea problemelor pensionarilor militari proveniti din minister. Delegatia lui Rosu... numai "muc si sfarc"... colonei la greu, toti imbracati in camuflaj de parca erau la aplicatie, cu ma

COMUNICATUL NR 90

  Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 90 din 15 septembrie 2020   Urmare la Comunicatul nostru cu nr. 85 din 06 septembrie 2020:             Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca vom continua sa punem cateva intrebari  ministrului apararii nationale, secretarilor de stat, secretarului general al ministerului, sefilor directiilor juridica, relatia cu parlamentul, calitatea vietii personalului, financiar – contabila si directorului casei de pensii:           Continuam cu mentinerea intrebarii nr.1 : -  In activitatea dumneavoastra cum respectati Constitutia Romaniei si in special art.115 si 118? Art/115 – Delegarea legislativa (4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă   numai în situaţii extraordinare  a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora. (6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adopt