Treceți la conținutul principal

O fi picatura care umple paharul sau...



In ultima perioada de timp Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari a devenit daca nu cea mai vocala sigur printre cele mai vocale structuri asociative ale militarilor care se lupta pentru drepturile militarilor in retragere si in rezerva, respectiv ale pensionarilor militari.
Ca ar putea si alte structuri asociative sa vina langa Liga si sa contribuie mai mult sau mai putin la... amplificarea tonului pentru a fi mai usor perceput de cei care ne hotarasc soarta este evident dar pe langa faptul ca nu se inghesuie nimeni sa vina langa noi am ajuns sa ne confruntam cu camarazi de-ai nostrii, cel putin asa se recomanda care sunt sau nu inregimentati in astfel de structuri asociative care, pe fata sau la adapostul anonimatului bagatelizeaza eforturile Ligii de a se face auzita si critica in stanga si in dreapta pe oricare dintre noi care incearca sa atraga atentia asupra situatiei in care ne aflam.
Oricum nu este nimic nou, am mai vorbit despre astfel de atitudini si la momentul respectiv incercam sa dam si niste explicatii dar in afara de faptul ca o parte dintre camarazii nostrii pensionari militari au sarit sa ne ia partea nu sa intamplat mare lucru.
Ei, acum se pare lucrurile au luat o turnura total diferita. Astazi, decidentii nostrii politici au dat cea mai marsava palma pe obrazul militarului roman si asta nu prin cuvantari tampe de la tribuna Parlamentului ci prin legiferarea dispretului pe care clasa politica contemporana il are fata de Ostirea romana.
Pe langa faptul ca niciunul dintre politicienii damboviteni nu a facut dovada ca a inteles ca Pensiile militare nu sunt pensii speciale si ca in spatele acordarii lor se afla nu doar multe privatiuni dar si rapirea unor drepturi constitutionale dintre cele mai elementare si ca acestea sunt doar o mica compensatie pe care cei care supravetuiesc carierelor militare o primesc pentru faptul ca si-au pus viata chezas prin juramant in slujba Tarii astazi, politicenii nostrii vin si completeaza lista celor care au profitat si profita de acest drept pe care militarii l-au mostenit de la Domnul Cuza cu o categorie sociala care nu are nici in clin nici in maneca cu ceea ce reprezinta militarii pentru aceasta Tara.
Nu am absolut nimic nici cu primarii si nici cu alti cetateni din administratia locala care au devenit brusc beneficiari ai unor pensii speciale, poate le merita si poate ca or fi unii care chiar fac cate ceva ca sa le justifice dar oameni buni... cand toata Tara striga de dimineata pana seara ca pensiile speciale sunt o nesimtire si de cele mai multe ori incep enumerarea categoriilor profitoare cu militarii, singura categorie sociala care nu are ce cauta pe o astfel de lista si cand toti se uita cu pizma si repros la vecinul fost militar si il invidiaza pentru pensia pe care spun altii ca o are tu politician dambovitean vii si ne pui alaturi si de aceasta caregorie de oameni politici care odata alesi de urbe se lupta sa recupereze cheltuielile facute in campania electorala?
Pe toate canalele media de dimineata pana seara se vorbeste de coruptia in care se balacesc alesii nostrii, de anchete peste anchete, de procese  peste procese, de primari care fac si care dreg, de consilieri locali care se taie in sabii si se bat ca chiorii si de multe astfel de...ghidusii si voi ce faceti, veniti sa-i puneti alaturi de militari?
Dar ce fac oamenii astia fratilor?
Care sunt privatiunile pe care le suporta ei si care ar trebui compensate de Tara?
Ce drepturi constitutionale le sunt ingradite si noi nu am aflat?
Au jurat ei oare cu mana pe Biblie ca daca vine dusmanul o sa ia arma in mana si o sa puna pieptul la hotare?
Da, dragi camarazi, iertata-mi fie furia cu greu stapanita dar cand ma uit in urma la cei aproape 45 de ani de catanie dintre care doar ultimii cativa in rezerva sau cand ma uit in jurul meu si vad cum fostii mei camarazi langa care ma chinuiam prin Cincu si prin Capul Midia au inceput sa se mute masiv catre Ghencea 3 desi mai aveau multi, multi ani pana la atingerea limitei sperantei de viata la noi in Tara credeti ca ma mai pot stapani...?
Sincer va spun ca din momentul in care am auzit acest lucru am urmarit presa cat am putut doar doar  va aparea o voce autorizata si sa intrebe: dragi politicieni daca pentru inlaturarea inechitatilor in care se zbat fostii militari nu ati gasit bani, daca pentru acordarea unor amarate de compensatii la trecerea in rezerva pe care pana si Ceausescu le dadea nu ati gasit bani, daca pentru asigurarea unor medicamente gratuite la fostii militari cum de sltfel o cere legea tot de voi facuta nu ati gasit bani cum de ati gasit bani pentru acesti pensionari speciali pe care i-ati nascut astazi?   
O clipa am crezut ca ce s-a intamplat astazi va fi picatura care a umplut paharul si ca vor sari toti in sus, si ministrul Les, si ministresa de la interne si sefii serviciilor si in mod deosebit toti sefii celor peste o suta de structuri asociative ale militarilor sa spuna ca asa nu se mai poate... dar, din pacate nu a miscat nimeni in front...
Asa ca in liniste, legea va fi promulgata de presedinte ca doar si el a fost primar, va ajunge la Monitorul Oficial si in cel mai scurt timp toti fostii primari si consilieri din administratiile locale, cu condamnari sau nu pentru acte de coruptie vor primi pensii speciale ca pentru ei sigur se vor gasi bani ca doar vin alegerile iar noi, pastoriti de vajnicii nostrii presedinti de structuri asociative vom depune in continuare coroane, vom merge incontinuare la defilari si ne vom parui ca chiorii intre noi ca sa ajungem in capul listelor cu grade...
Oameni buni, treziti-va!
Oameni buni, veniti langa noi ca daca suntem mai multi poate poate ne baga si pe noi cineva in seama...   

Gachi David       
   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr