Treceți la conținutul principal

Scrisoare deschisa adresata - Presedintelui Romaniei - Presedintelui Consiliului Suprem de Aparare a Tarii - Comandantului Fortelor Armate



Domnule Comandant!
Vi se adreseaza Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari in numele militarilor in rezerva si in retragere proveniti din toate categoriile de Forte Armate, pe care ii reprezinta.
Venim, in acest moment in fata dumneavoastra pentru a va raporta, in calitate de cel mai inalt comandant al nostru, faptul ca subordonatii dumneavoastra pe care-i reprezentam au o serie de probleme existentiale care se perpetueaza de la an la an si care v-au fost aduse la cunostinta de nenumarate ori dar care fie nu s-au ridicat la nivelul inaltei dregatorii pe care o indepliniti fie ati considerat ca toate celelalte probleme pe care le aveti de solutionat sunt cu mult mai importante decat acestea.
Domnule Presedinte al Romaniei!
Noi, militarii in rezerva si in retragere ai acestei Tari venim din nou in fata dumneavoastra, conducatorul de drept al Societatii noastre sa va reamintim rolul pe care l-au avut inaintasii nostrii in existenta acestui Stat si a acestei Societati.
Venim sa va amintim ca nu exista palma din glia Tarii noastre sub care sa nu se ascunda osemintele inaintasilor nostrii si care sa nu fi fost spalata cu sangele lor dar si cu sudoarea noastra a celor care ne-am petrecut intreaga viata pregatindu-ne pentru a fi in stare sa pastram si sa ducem mai departe mostenirea primita de la ei.
Venim sa va amintim deasemenea ca atat inaintasii nostrii dar si noi am fost in permanenta alaturi de societatea din care facem parte si ca in cele mai grele momente cu care aceasta s-a confruntat noi i-am fost alaturi iar sintagma "Armata e cu noi!" a devenit lozinca a celor mai incordate momente cu care s-a confruntat Societatea dea lungul vremurilor.
Venim acum sa ve readucem in atentie ca Societatea pe care dumneavoastra o conduceti ne marginalizeaza, ne reneaga, ne bagatelizeaza meritele si, ce este si mai grav, dumneavoastra prin tacere si neimplicare sunteti de acord cu ea.
Domnule Presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii!
Va readucem in atentie faptul ca realitatea internationala contemporana nu este atat de linistitoarea dupa cum pare.
Va reamintim ca taratatele militare internationale la care suntem parte au obiceiul de a primi mai mult decat a da si de regula daca e sa dea ceva o fac cu mare intarziere si dupa dezbateri si parlamentari interminabile fapt ce poate crea un cadru extrem de favorabil pentru un "inamic" abil sa-si doreasca sa se... "infrupte" copios si serios din independenta si suveranitatea Tarii noastre.
Este evident ca intr-un asemenea moment delicat Fortele Armate Nationale vor fi cele care vor trebui sa aiba prima reactie iar faptul ca incompetenta sau chiar... tradarea politicienilor care ne-au condus in ultimii 30 de ani le-au adus la... "sapa de lemn" nu este un lucru inbucurator pentru Societate iar pentru noi, nici atat pentru ca suntem constienti ca in acele momente daca noi nu vom sari sa punem mana pe arme pentru a ne apara Tara, urmasii nostrii, copii nostrii, nepotii nostrii imbracati sau nu in uniforma militara vor fi victime sigure atat a incompetentei si tradarii mai sus amintite dar si a propriei lor ignorante de a se increde intr-o partida  politica sau alta care le-a promis "Marea cu sarea", inclusiv o viata in liniste si pace.
Va reamintim ca intr-un asemenea moment precum cel invocat mai inainte e foarte posibil ca multi dintre militarii in rezerva si in retragere fie sa fie doborati de viata, de boli, de griji, de neputinte fie sa fie scarbiti da gandul de asi risca incaodata viata pentru o societate ingrata si pentru conducatorii incapabili ai acesteia.
Domnule Presedinte al Tarii!
Si noi suntem cetateni ai Romaniei pe care ati primit-o spre administrare si buna carmuire.
Si printre noi sunt dintre cei pe al caror vot ati urcat Dealul Cotroceniului.
Si noi suntem printre cetatenii care va platesc atat salariul dar si comoditatile functiei pe care o indepliniti.
Asa ca, venim ca simplii cetateni sa va aducem in atentie suferintele noastre si sa va cerem sa va coborati la a le analiza si la a gasi solutii pentru indreptarea acesora.
Iar daca nu ne cunoasteti, atunci cand mergeti spre casa, la Sibiu, imediat inainte de intrarea in Oras priviti din fuga coloanei oficiale spre stanga si veti vedea un monument, suntem convinsi ca-l cunoasteti, se cheama "Crucea lui Mihai" iar daca inchideti ochii si dati drumul mintii sa fuga catre monument veti intalni mii si mii dintre noi, zeci si zeci de genratii dintre noi aflati in "Laborator" la instructie, acolo  unde ne pregateam zi de zi pentru a da liniste si Tarii si Societatii si chiar clasei politice din mijlocul careia v-ati ridicat si dumneavoastra.
Domnule Presedinte!
Ne adresam dumneavoastra in tripla calitate pe care o aveti cu rugamintea de a dispune sa fie analizate toate plangerile noastre pe care vi le-am prezentat de-a lungul anilor si sa vi se prezinte rezultatele reale nu cele inchipuite si de la inaltimea dregatoriilor pe care le indepliniti sa dispuneti masuri urgente pentru rezolvarea acestora.
In ceea ce ne priveste, noi vom astepta in liniste raspunsul dumneavoastra iar daca nu veti gasi timp sa ni-l transmiteti ne vom prezenta la raportul dumneavoastra in data de 18 martie a acestui an, la poarta Palatului Cotroceni pentru a afla chiar din gura dumneavoastra ce ati hotarat in ceea ce ne priveste.
Va salutam cu tot respectul datorat inaltelor functii pe care le indepliniti si va asiguram ca in ciuda varstei si a betesugurilor pensionarii militari mai au inca multe de spus in cadrul societatii din care fac parte.

Gachi David
  
      
      


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr