Treceți la conținutul principal

Scrisoare deschisa adresata Excelentei sale domnul Donald Trump - presedintele Statelor Unite ale Americii



Excelenta,
Militarii in rezerva si in retragere romani vin si prezinta onorul poporului american si presedintelui sau.
Prezentam onorul poporului american pentru modul in care isi respecta si onoreaza eroii, veteranii si militarii activi si in rezerva.
Va prezentam dumneavoastra onorul pentru modul in care nu pierdeti niciun prilej pentru a va manifesta acelasi respect si pentru modul in care stiti sa va onorati inaintasii care aflati sub arme au cladit si v-au dat pentru a conduce o Tara unica in lume si un popor de exceptie.
Excelenta,
Zilele viitoare il veti primi la Casa Alba pe presedintele Romaniei, persoana cu cea mai inalta demnitate politica din Romania dar si cu cea mai inalta responsabilitate militara din aceasta Tara.
Noi, cei care aflati sub juramant fata de Tara si fata de popor pana la finalul vietii noastre, militarii in rezerva si in retragere venim si va adresam rugamintea ca in cadrul importantelor probleme de stat pe care intuim ca le veti discuta cu presedintele nostru sa strecurati "printre randuri" si cateva elemente prin care omul cu cea mai inalta demnitate politica si militara din Romania sa inteleaga ca in orice stat din lume, deci si in Romania, singura institutie care isi impleteste existenta cu cea a Tarii este ARMATA iar militarii sunt singurii cetateni ai societatii care isi incep activitatea in folosul Natiunii printr-un juramant prin intermediul caruia isi pun viata in slujba Tarii si care nu de putine ori si-au si dat-o pentru aceasta.
Spre deosebire de dumneavoastra, presedintele nostru, comandantul nostru de altfel, nu pierde niciun prilej de a face referiri dintre cele mai jignitoare si umilitoare la adresa noastra, cele mai fericite situatii fiind acelea in care ne ignora.
Urmare a acestei atitudinii, actuala clasa politica romana are un comportament total neadecvat fata de militari, in mod deosebit fata de cei in rezerva si in retragere.
Noi, fostii militari, caliti de-a lungul a zeci de ani de cariera militara am inteles de fiecare data cand Tara s-a aflat in necaz si am incercat cu puterile noastre sa contribuim la indreptarea lucrurilor dar cand vezi cum clasa politica declara, sus si tare, pe deoparete ca intampinam probleme economice dintre cele mai complicate iar pe alta parte, vine si acorda cea mai mare parte din resursele Tarii sustinatorilor politici proprii facand abstarctie totala de problemele celor care si-au petrecut viata sub Drapelele de lupta, nu mai avem cum sa acceptam.
Excelenta,
Stim ca o sa va mire acest demers al nostru dar va rugam sa ne credeti ca pana acum am incercat toate metodele de actiune legale posibile atat pe plan intern dar si la conducatorii Europei iar rezultatele favorabile refuza cu incapatanare sa apara.
Venim la dumneavoastra cu speranta ca ne veti ajuta, lucru care va asiguram ca nu va trece neobservat, in mod deosebit in randurile camarazilor nostrii mai tineri care in aceste clipe umar la umar, impreuna cu militarii dumneavoastra, actioneaza in teatrele de operatii pentru implementarea principiilor democratice in lume.
Excelenta,
Incheiem prin a va prezenta incaodata stima, pretuirea si respectul nostru dar si speranta ca veti reusi sa va coborati cateva clipe si asupra problemelor unor oameni care in toate situatiile sau dovedit a fi un aliat de nadejde pentru soldatul american  pe toate campurile de batalie.       
Semneaza in numele militarilor in rezerva si in retragere din Romania
Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari
Presedinte - Nicolae Gropan
Prim-vicepresedinte - Viorel Gligor
Secretar general - Gachi David



Comentarii

  1. Sunt și tari în care ofițerii constituie o elită.
    La noi, vizibili sunt militari gen Oprea și evident societstea reacționează negativ. Doctorii fabricați de Oprea constituie o elită?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr