Treceți la conținutul principal

Comunicatul Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere din cadrul Ministerului Apararii Nationale nr. 22 din 09 august 2019
Va aducem la cunostinta ca in data de 08 august, la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc intalnirea Grupului de lucru pentru elaborarea  proiectului legislativ prin care sa se asigure inlaturarea IN TOTALITATE  a inechitatilor existente intre pensionarii militari care au indeplinit aceleasi functii si care s-au pensionat in perioade diferite de timp.

La intalnire au participat 9 militari in rezerva si in retragere - specialisti pe tematica in lucru, 3 specialisti in activitate din Structurile centrale ale ministerului  si consilierul ministrului  - gl. (rz.) Tase Marian.

In cadrul intalnirii s-a finalizat varianta documentului de aprobat intocmita in cadrul Grupului de lucru.

Documentul, in format electronic a ramas la reprezentantul Casei de pensii pentru a primi forma finala si pentru a fi listat.

Incursul zilei de astazi, 09 august gl. (rz.) Tase va prezenta documentele ministrului Gabriel Les pentru a decide iar in situatia aprobarii sa fie inclus pe circuitul legislativ corespunzator.

Apreciem ca daca documentul va fi aprobat de factorul politic in forma in care a fost intocmit de Grupul de lucru si va fi pus in aplicare intocmai se vor inlatura aproape  IN TOTALITATE atat nedreptatile existente intre pensionarii militari din generatii diferite dar si cele existente intre principiile legii 223 si cele ale legislatiei civile din domeniu.

          Consiliul consultativ adreseaza rugamintea tuturor militarilor in rezerva si in retragere proveniti din cadrul Ministerului Apararii Nationale si care au aflat de existenta sa sa informeze pe toti camarazii cu care intra in contact referitor la activitatea acestuia precum si despre existenta Grupului de facebook cu aceeasi denumire in care se fac toate informarile legate de activitatea noastra.

          Reamintim incaodata ca pot participa la activitatea Consiliului toti camarazii specialisti pe problemele in dezbatere sau care considera ca au probleme de interes pentru Ministerul Apararii Nationale si pentru Consiliu.

          Va asiguram ca acest Consiliu nu este o structura exclusivista ci este o structura a tuturor militarilor in retragere si in rezerva unde fiecare poate prezenta problemele pe care le considera de interes. 

          Echipa de comunicare a Consiliului consultativ va sta la dispozitie pentru orice informatie referitoare la Consiliu si isi propune sa va tina la curent cu toata activitatea acestuia.

Semneaza:
Echipa de comunicare a Consiliului consultativComentarii

 1. Vă solicit forma documentului în format electronic pe email ioan_brincoveanu@yahoo.com. Vă mulțumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Misiune imposibilă, domnule Brâncoveanu! Pentru o solicitare identică am fost îndepărtat din grupul de pe fb al ligii. Evident, dacă nu au fost în măsură să o posteze, am postat-o eu dintr-o altă sursă deschisă. Asta că să vadă toată lumea ce fel de oameni intră în aceste comisii și comitete, cu girul ligii, care, se spune, că face selecția la poarta M100, cine intră și cine nu!
   Altfel, numai de bine!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari din 15 iulie 2019

Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca in ziua de luni, 15 iulie 2019 o delegatie a Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari a fost primita la Secretariatul general al Guvernului Romaniei. Activitatea a avut loc din initiativa presedintelui LADPM domnul Gropan Nicolae. Din delegatia Ligii au facut parte urmatorii: - dl. Nicolae Gropan - presedinte LADPM; - dl. Viorel Gligor - prim vicepresedinte LADPM; - dl. Gachi David - secretar general LADPM; -dl. Romica Firtat - presedintele Filialei Bucuresti a LADPM. Din partea Guvernului Romaniei au participat: - dl. Toni Grebla - Secretar general; - dl. Andrei-Marius Diamescu - Consilier de stat pentru probleme de securitate nationala; - dl. Dragos Condrea - Director al Directiei juridice a Secretariatului general. Delegatia Ligii a prezentat urmatoarele probleme apartinand pensionarilor militari: - discriminarile create intre pensionarii militari in urma modificarii Legii 223 …

Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari din 09 ianuarie 2020

Avand in vedre ca aproape un sfert dintre membrii Ligii se afla in situatia de a nu fi beneficiat de dreptul legal de a primi ajutoare si plati compensatorii la trecerea in rezerva precum si la solicitarea a tot mai multi pensionari militari care nu sunt la acest moment membrii ai Ligii Biroul executiv al Ligii a decis ca in perioada urmatoare de timp sa initieze o actiune in instanta, in numele membrilor sai pentru ca acestia sa-si poata dobandi dreptul prevazut de lege si care, in conceptia noastra COMPLET ILEGAL institutiile abilitate ale statului refuza sa il acorde.             Reamintim principalele detalii legate de aceasta speta: - ajutoarele la trecerea in rezerva precum si salariile compensatorii s-au acordat in temeiul legii militarilor trecuti in rezerva sau pensionati pana la data de 31 decembrie 2009; - in cursul anului 2010 au mai beneficiat de acest drept doar cei trecuti in rezerva sau pensionati medical; - incepand cu data de 01 ianuarie 2011 acest drept a fo…

Comunicatul Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere din cadrul Ministerului Apararii Nationale nr. 19 din 02 august 2019

Va aducem la cunostinta ca in data de 02 august, la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc intalnireade lucru a Consiliului de conducere al Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere.
La intalnire au participat 13 militari in rezerva si in retragere, consilierul ministrului- gl. (rz.) Tase Marian si col. Iordan de la Casa de pensii.
In cadrul intalnirii s-au discutat si s-au stabilit urmatoarele:
1 - transformarea Ordonantei de urgenta deja elaborata in Hotarare de guvern si urgentarea promovarii acesteia;
2 - organizarea unui grup de lucru care sa elaboreze un proiect legislativ prin care sa se asigure inlaturarea IN TOTALITATEa inechitatilor existente intre pensionarii militari care au indeplinit aceleasi functii si care s-au pensionat in perioade diferite de timp - grupul va incepe lucrul luni, 5 august, ora 9 si va porni de la proiectele elaborate deja de diferite structuri asociative;
3 - s-a decis formalizarea participarii la Consiliu a structurilor …