Treceți la conținutul principal

COMUNICATUL NR. 100

 

Comunicatul Biroului executiv

al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari

Nr. 100 din 22 septembrie 2020

 

            Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca astazi, 22 septembrie 2020, presedintele Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari a participat la activitatea organizata la sediul Ministerului Apararii Nationale cu scopul validarii de catre structurile asociative ale militarilor in retragere si in rezerva a proiectului legislativ PLX 199.

            In cursul zilei de astazi ministrul Ciuca s-a grabit sa prezinte punctul sau de vedere referitor la ce s-a intamplat in cadrul acestei intalniri asa ca, la randul nostru vom prezenta punctul nostru de vedere legat de aceasta activitate.

            S-a mai marcat o actiune menita sa-i dea impresia ministrului Ciuca si celor care-l gireaza neconditionat ca in randurile pensionarilor militari cuvantul de ordine este - DEMOCRATIA.

            In fapt a fost o demonstartie de forta menita sa-l impuna pe ministru Ciuca in atentia posibililor votanti ai formatiunii politice care l-a impus in aceasta functie si in secundar pentru a legifera atat in fata decidentilor politici cat si a pensionarilor militari a actualei conduceri a Forumului structurilor asociative ca singura reprezentanta a tuturor militarilor in rezerva si in retragere proveniti din cadrul Ministerului Apararii Nationale si nu numai.

            Conform mandatului primit din partea conducerii executive a Ligii, dl.gl. Gropan a incercat sa aduca discutiile in directia elaborarii unei solutii legislative menita sa inlature toate nedreptatile care planeaza asupra pensionarilor militari atat din punct de vedere al diferentelor nedrepte existente intre generatiile diferite pensionari militari care in ciuda faptului ca au indeplinit atributiuni functionale identice beneficiaza de pensii complet diferite numai si numai pentru ca s-au pensionat in perioade diferite de timp dar, in mod deosebit si din punctul de vederea al raportarii la evolutia pensiilor militare comparativ cu evolutia pensiilor civile.

           Dl. gl. Gropan a prezentat in cadrul discutiilor cele mai reprezentative probleme referitoare la subiectul aflat in discutie, respectiv PLX 199 dar si probleme strans legate de situatia in care se afla in acest moment militarii in activitate, in rezerva si in retragere raportat la societatea civila respectiv la acceptarea cu nonsalanta de catre clasa politica a evidentelor incalcari ale Constituiei in partile referitoare la locul si rolul Armatei in cadrul societatii, la pozitia ingrata a militarilor activi care nu au nicio reprezentare corespunzatoare a intereselor lor in fata decidentilor, la situatia militarilor in retragere si in rezerva care sunt fortati sa-si obtina drepturile evidente in instante, evidente pentru toata lumea mai putin pentru Ministerul Apararii si a casei de pesnii a acestuia care isi permite sa dea in judecata Curtea de conturi a Romaniei doar pentru a intarzia punerea in aplicare a unor drepturi legale cuvenite pensionarilor militari, drepturi de care multii dintre acestia nu vor mai apuca sa se bucure, la faptul ca specialistii din cadrul ministerului nu isi indeplinesc atributiunile functionale legate de initierea si promovarea documentelor necesare aplicarii in practica a prevedrilor legislative - caz concret emiterea popunerii hotararii de guvern pentru actualizarea soldelor de grad corespunzator evolutiei salariului minim brut pe economie garantat asa cum prevede legislatia in vigoare, la situatia de neacceptat in care se afla  militarii in retragere si in rezerva care atunci cand doresc sa foloseasca spatiile publice ale ministerului pentru anumite activitati organizatorice ale asociatiilor de pensionari sunt pusi sa plateasca sume de bani, etc.

            Ministru Ciuca a luat nota de aceste probleme si a spus, printre altele:

- deja este prea tarziu ca sa se mai actioneze asupra proiectului legislativ PLX 199 asa ca acesta va merge mai departe asa cum este si asta pentru ca Forumul structurilor asociative ale militarilor in retragere si in rezerva a fost de acord cu acest lucru;

- a luat nota de problemele semnalate de dl.gl Gropan si l-a insarcinat pe secretarul de stat Balu sa vada ce face cu problemele ridicate de acesta.

            Presedintele forumului, dl. Marian Tudor s-a plans ministrului Ciuca ca in afara de Bahnareanu si Balaceanu care i-au facut propuneri pentru PLX 199 ceilalti nu l-au bagat in seama iar asta s-a strecurat printre osanalele si puapaturile dorsale inchinate ministrului Ciuca.

            In concluzie:

- activitatea de astazi a fost pur formala si a avut drept scop mimarea democratiei de catre ministrul Ciuca prin scoaterea in fata a Forumului ca SINGUR REPREZENTANT al militarilor in retragere si in rezerva;  

- linistirea maselor de pensionari conform sloganului "dormiti in pace ca noi avem grija de voi" pentru asi asigura linistea necesara in vederea pregatirii urmatoarelor alegeri;

- prezentarea pensionarilor militari a faptului ca el, minsitrul Ciuca discuta doar cu Forumul si ca cine nu este in Forum nu conteaza;

            In rest... s-a mai demonstart incaodata ca atata timp cat esti abonat la bugetul Ministerului Apararii nu ai cum sa spui ceva contra ministrului indiferent daca te numesti Forum, ANCMRR, AORR sau cum oricum altfel te-ai putea numi si ca sub nicio forma nu ai cum sa aperi interesele celor pe care pretinzi ca-i reprezinti atata timp cat tu pe la spate bati palama cu prigonitorii lor.

            Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari ramane consecventa principiilor sale, ramane autosuspendata din Forum si va continua sa lupte incontinuare pentru drepturile membrilor sai dar si a celorlalti pensionari militari.

            Iar ca si concluzier finala... astazi la Ministerul Apararii Nationale a avut loc o actiune de imagine in folosul Minstrului Ciuca si a vesnicilor reprezentanti ai Forumului pe care ne abtinem sa-i mai numim dar pe care sigur o sa-i identificati pe listele de deocrarii si avansari prilejuite de Ziua Armatei si de Ziua Nationala.  

            Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor

    

Semneaza

Presedinte - Nicolae Gropan

Secretar general - Gachi David

 

Comentarii

  1. Eheheee să vedeți impaunari acum din partea unor indivizi . Păi comunicatul acesta nu seamănă cu ce spun alții. Se pare ca ,,ghioceii,, nu inteleg ca pensionarii fierb.
    Trebuie să atragem cât mai mulți pensionari militari ,să-i intrecem la nr. pe cei conduși de secretari BOBP și atunci vor fi nevoiți să asculte ligă!
    Eu vă mulțumesc pentru informare și...succes in continuare !
    Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un gust amar, mi-a lasat aceasta intalnire. Nu speram la ceva in bine, cu toate ca undeva in adancul sufletului, mai speram. Nu-i nimic, vor veni alegerile, si cu siguranta nu-i voi vota, nici pe astia, dar nici pe ceilalti. Am sa votez un partid care nu are nicio sansa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bahnareanu si Balaceanu care i-au facut propuneri pentru PLX 199 .....si care e proiectul final???? V-a fost prezentat acel minunat Plx cu care se vor prezenta la comisii? Doar vorbe peste tot, nimic concret, date, termene, finalitate....

    RăspundețiȘtergere
  4. SANT PENSII MICI , SANT PENSII DE URMASU MICI NU
    LE RUSINE?

    RăspundețiȘtergere
  5. Am tot citit pe diferite site-uri, cum a decurs această Mega întâlnire, cu Ciucă. Din respect pentru dvs, și cei care citesc, nu o să mă pot exprima în cuvintele cele mai injurioase, care exprimă starea mea de spirit, dar aș vrea să vă gândiți la cele mai de jos înjurături.Sa-i fie RUȘINE, ministrului ciucă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cel mai puțin credibil este generalul de paie sau carton, marionetă dar și argatul lui iohanis, ciuca, cel fără onoare, politruc mascat în uniforma, care de 6-7 ani conduce armată. În cei 60 de ani de când sunt militar, încă nu am vazut un ofițer mai lipsit de onoare, mai slugarnic, mai rupt de camarazii sai(nu de cei ce îi ling dosul). Am trăit să văd și asemenea specimene. Rusine sa îi fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am lucrat si eu prin multe unitati operative in tineretea mea. Sincer sa fiu, pot sa confirm ca am intalnit , in toata aceasta perioada, multi comandanti de regimente, divizii, corp de armata, brigazi,etc.- ADEVARATI COMANDANTI- cu personalitate, cu asumarea responsabilitatilor, cu apararea subordonantilor, cu VERTICALITATE. Intr-un cuvant CU SANGE-N INSTALATIE. Nu stiu si nici nu doresc sa aflu - PE CE CRITERII A FOST AVANSAT- acest maCIUCA- un MOTOFLEATA care nu stie nici macar sa vorbeasca, dar sa decida. La ce ne putem astepta de la acest fariseu care pupa picioarele STAPANILOR? Josnic!...

      Ștergere
    2. RUȘINE,RUȘINE RUȘINE,D-le măCIUCĂ!!!

      Ștergere
  7. Toată viața m am ferit sa fiu vulgar dar de data nu ma pot abține. Pe Ciuca îl doare în Maciuca. Un lingău, un lacheu un josnic. Nu mai are nimeni nevoie de noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ciucă i-a luat de fazani pe sefii de asociative în campania sa electorală. Poate să se laude la Iohannis că i-a reușit operațiunea de fidelizare a audienței liberale din segmentul electoral al rezerviștilor.
    Din primele relatări ale trimisului special... s-au discutat de toate, numai despre actualizări imediate nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesta a fost și scopul politrucului,la această întîlnire!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr