Treceți la conținutul principal

Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 50 din 23 mai 2020




          In conformitate cu prevederile statutare referitoare la informarea membrilor proprii in legatura cu evolutia problemelor de interes ale acestora, in particular dar si a tuturor pensionarilor militari, in general, Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta urmatoarele:
          Proiectul legislativ initiat de Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari care a fost insusit si introdus pe fluxul legislativ de catre deputatii Mocioalca Ion - PRO Europa si Lupescu Dumitru - USR, presedintele respectiv secretarul Comisiei de aparare din Camera deputatilor, aprobat de Senatul Romaniei, asa cum v-am informat deja, a ajuns la Camera Deputatilor care este si  camera decizionala.
          Proiectul legislativ a primit numarul PLX-221/2020 iar doritorii pot urmari evolutia acestuia pe saitul Camerei deputatilor..
          Va aducem la cunostinta ca in conformitate cu Ordinea de zi proprie in data de marti, 26 mai 2020, Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera deputatilor urmeaza sa intocmeasca si sa aprobe raportul comun pentru proiectul legislativ numarul PLX-221/2020 - Legea care va rezolva nedreptatile cu care se confrunta pensionarii militari.
          Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari a luat hotararea de a va prezenta componenta intregii comisii pentru a-i cunoaste si dumneavoastra si pe ei dar si formatiunile politice carora le apartin pentru a incerca sa gasim cai pentru a-i constientiza asupra votului pe care urmeaza sa-l dea marti.
          Comisia pentru munca si protectie sociala - din Camera deputatilor:
- Presedinte - SOLOMON ADRIAN - PSD;
- Vice-presedinti - NEATA EUGEN - PSD;
                           - OPREA DUMITRU - PNL;
                          - VEXLER SILVIU - MINORITATI;   

- SecretarI - CSEP EVA ANDREA - UDMR;
                 - RADUT VIOLETA - PSD;
  - Membri: - ARSU ALIN IONUT - USR;
                   - CALISTRA MARA DANIELA - PNL;
                   - DOHOTARU ADRIAN OCTAVIAN - INDEPENDENT;
                  - GAINA MIHAITA - PNL;
                 - HARATAU ELENA - PNL;
                 - MANOLE PETRE FLORIN - PSD;
                 - NITA MIHAI - PRO EUROPA;
                 - OSTEANU DANIELA;
                 - PETA-STEFANESCU ELIZA MADALINA - PSD;
                 - POPA FLORIN - PSD;
                  - RACUCI CLAUDIU VASILE - PNL;
                  - SEFER CRISTIAN GEORGE - PSD;
                  - SEIDLER CRISTIAN GABRIEL - USR;
                 - STATIVA IRINEL IOAN - PSD;
                 - TEACA ALEXANDRU - PMP;
                 - VASILESCU LIA OLGUTA - PSD;
                 - VILCEANU DAN - PNL;
                 - ZAMFIRA CONSTANTIN CATALIN - PSD.                           
          Stimati camarazi pensionari militari, marti acesti oameni vor contribui la deciderea soartei noastre.
          Nu stim ce-i indreptateste pentru acest lucru, probabil ca au cunostinte bogate in legatura cu sistemul militar si viata militarilor iar, din pacate, la unii dintre ei ura si dispretul pentru militari a reiesit din multe, multe alte actiuni anterioare indreptate impotriva noastra..
          Ne exprimam speranta ca de aceasta data Bunul Dumnezeou o sa-i lumineze pentru a da un vot favorabil fostilor osteni care si-au pus viata, anii si sanatatea in slujba Tarii pe care ei au ajuns acum sa o conduca.
          Liga adreseaza incaodata tuturor structurilor asociative si pensionarilor militari rugamintea de a trece peste toate supararile si antipatiile legate de unul sau de altul dintre camarazii lor si sa se adreseze cat mai repede deputatilor din circumscriptiile lor electorale precum si sefilor structurilor de partid locale si sa le ceara sa sustina acest proiect amintindu-le ca daca acesta va fi aprobat se vor solutiona, in sfarsit aproape in integralitate problemele cu care pensionarii militari se confrunta de foarte multi ani.
          Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor
    Semneaza
Presedinte - Nicolae Gropan
Secretar general - Gachi David

Comentarii

  1. Comisia de...,, experți.''' militari.trădător. .Sigur va aproba....negativ. Nu am văzut unul care sa facă ceva pentru tara asta. Doar sa distrugă. .Cu URĂ. ..Deci nu am așteptări. Ar fi bine sa facem mitinguri inu reședințele de județ. ..La CJ și PREFECTURI

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe ce vă bazați în afirmațiile dvs. ? Cred că la ora actuală nu există în Legislativ cineva care să nu cunoască nedreptățile și discriminările la care sunt supuși majoritatea rezerviștilor! Iar decizia din câte știu se ia în plen la vot. De aceea apelul făcut de Ligă de a sprijini fiecare cum poate finalizarea acestui proiect de Lege este la obiect și oportun!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din câte știu eu acest proiect are aviz negativ, de la guvern. Chiar dacă ar trece, guvernul ar încerca, ca și în cazul pensiilor civile, neaplicarea lui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Avizul executivului este cam subțirel dar nu tras ca prin inel, plin de inadvertente . Cred că este opera guleratilor, opera celor cu pensii f mari. Și nu cred că Legislativul care urmărește căderea prin moțiune de cenzură a actualului executiv are motive temeinice să țină cont de acest aviz . Cât despre comparația cu pensiile civile cred că este cam forțată. Una e să crești milioane de pensii cu 40% dintr-o un foc și cu totul altceva să înlături nedreptățile de la pensiile militare unde unul are să zicem 3000-4500 lei iar altul , cu aceeași situație ( grad, funcție, vechime, grupe de muncă) să aibă triplu. Una e să îi dai cuiva în plus 40% ( personal nu am nimic împotrivă, să li se dubleze pensiile! la civili) și cu totul altceva să îi acorzi unui rezervist care a slujit sub Drapel zeci de ani și a contribuit suplimentar din buzunarul propriu zeci de ani pentru pensia suplimentara dreptul său, printre altele! Cam așa se pune problema! Și mai e ceva: aseară am văzut pe la tv cum civilii își susțineau cu tărie dreptul la majorarea de 40% din sept. Și bine făceau! Spuneau că o Lege aprobată înseamnă un drept acordat și care trebuie dat nu negociat ( se refereau la noua lege a pensiilor civile). Tot așa și militarii trebuie să își susțină interesele .În fond e aceeași situație, avem o Lege 223/2015 aprobată de Parlamentul României și publicată în Monitorul Oficial deci această Lege și nu tot soiul de ougeuri date cam aiurea ne acordă niște drepturi , drepturi care trebuie date, nu negociate. Iată de ce pdv gen cel cu postarea de la ora 10.34 nu cred că au ce căuta pe aici. Acea postare servește ca o mănușă celor cu pensii de 5 cifre care vor să modifice totul dar să nu se schimbe nimic iar iubitele lor pensionare nu cumva să fie afectate

    RăspundețiȘtergere
  5. de ce e nevoie de rugaminti cand e vorba de inechitaee si dreptate

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum s-a dovedit a fi prea mica usa de intrare in Istorie pentru Nica a lui Ciuca...

Istoria are inima larga, consemneaza si pe cei buni si pe cei rai, am putea spune ca deopotriva. O singura categorie de oameni nu si-a gasit, nu-si gaseste si nu-si va gasi niciodata locul in istorie. Bineinteles ca ma refer la anonimi. Acestia sunt uitati de toata lumea si cand totusi cineva isi mai aduce aminte de ei sunt trecuti, invariabil la... si altii... Aceasta este si soarta pe care si-a ales-o si cel mai proaspat ex sef militar al Ostirii romane, un anonim pefect cu o poza color pe peretii ministerului pe care se va aseza praful fara ca vreo privire curioasa sa o mangaie admirativ zicand-si "domnule, asta era OM odata" cum se spune despre cativa dintre cei ramasi in galeria adevaratilor Capi ai Ostirii romane care indiferent de vremuri au stiut sa dea piept cu toti si cu toate numai si numai pentru a tine stindardul Armiei sus, atat de sus incat toti care cautau la el intai faceau o inchinaciune la Bunul Dumnezeu apoi fara sa fie nevoie sa-si coboare privi

Scrisoare deschisa catre aliatul NATO

  Draga NATO! Suntem unii dintre aliatii tai… Chiar daca nu mai suntem in activitate si acum purtam   haina de rezervist noi ne consideram   aliatii tai pentru ca inca mai avem obligatii militare si mai mult ca sigur ca daca incep valurile dinspre rasarit o sa reimbracam haina militara si o sa punem mana pe arma pentru a ne apara si Tara dar si pe tine… Stiu ca iti este cam greu sa-ti amintesti de noi dar sa stii ca ti-am fost alaturi multi ani de zile… Si in Bosnia… si in Kosovo… si in Iraq… si in Afghanistan… cam peste tot pe unde tu aveai nevoie sa arati Lumii ca esti o forta si ca poti impune ordinea si pacea acolo unde iti faci prezenta… Cum nu ne stii…? Eram langa Iosif Silviu Fogarasi si Mihail Anton Samoila cand au fost doborati in Afganistan… Eram langa   Narcis Sonei cand a cazut in Kandahar… Eram langa Sandu Valerica Leu cand s-a stins in Zabul… Eram langa toti camarazii nostri care ti-au dat sangele si viata lor… Lina sa le fie odihna in Ceruri, acolo

MESAJ ADRESAT EXCLUSIV PENSIONARILOR MILITARI, ONORABILI SI DEMNI

CITITI PANA LA SFARSIT...PENTRU CA NU STITI CE PIERDETI!! DISTRIBUITI CATRE PENSIONARII MILITARI DIN AGENDELE PERSONALE, PRECUM SI IN GRUPURILE ACESTORA DE PE PLATFORMELE SOCIAL-MEDIA 1.Sunteți pensionar militar? 2.Apreciați că vă sunt respectate și apărate drepturile? 3.Simțiți că aveți o pensie nemeritată? 4.Sunteți pregătit pentru momentul în care o putere vremelnică, oricare ar fi ea, va distruge sistemul pensiilor militare de stat? 5.Considerați că ar fi benefic să lupte cineva pentru drepturile dvs., astfel încât să aveți asigurată liniștea și confortul anilor de pensie? Daca ați răspuns cu DA la toate întrebările, vă dorim o pensie lunga și multă sănătate. Dacă aveți (și) răspunsuri cu NU și doriti o soluție, vă informăm respectuos că LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, constituită legal în baza Constituției României art. 40 și Legii 502/2004 se regenerează, se reorganizează și își propune să reprezinte unitar și eficient pe membr